Categorieën: Nieuws

Actie tegen Forum voor Democratie bij Martiniplaza

De bijeenkomst van de partij Forum van Democratie vindt zaterdag om 14.00 uur plaats in Martiniplaza. Vanaf 13.30 uur kunnen belangstellenden naar binnen. Tegenstanders hebben een demonstratie aangekondigd.

De Tweede Kamerleden Thierry Baudet en Theo Hiddema van Forum voor Democratie willen hun kiezers in Groningen bedanken en vertellen over de ideeën van hun partij.

Over deze ideeën is niet iedereen te spreken: “Wij (van Comité Groningen Tolerant en AFA Noord) zullen vanaf 13:00 ook in die buurt aanwezig zijn met folders en spandoeken om te protesteren tegen de in onze ogen verkeerde en gevaarlijke ideeën van die partij – bijvoorbeeld als het gaat om hoe ze de rol van de vrouw zien en het neerkijken op andere volkeren/culturen”, aldus de actievoerders.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • De Martiniplaza? Grootheidswaan is de heren van FvD niet vreemd. Of gaan ze in de toiletten hun infame ideeen kenbaar maken?

  • FvD heeft geen standpunten over de rol van de vrouw en kijken ze niet neer op andere volkeren/culturen. Het Comité kan zich beter eens verdiepen in de partij alvorens ze ten strijde trekken, dat is wel zo tolerant!

  • Lijkt me gezond als Comité Groningen Tolerant en AFA Noord ook eens wat kritischer gaan kijken naar andere culturen, zoals daar islamitische zijn. Culturen, waar de vrouw inferieur is aan man, waar de doodstraf staat op homoseksualiteit, waar de doodstraf staat op afvalligheid en op godsdienstkritiek, waarin religieuze wetten belangrijker zijn dan democratisch tot stand gekomen wetten en waar antisemitisme welig tiert. Hallo, Comité Groningen Tolerant en AFA Noord zijn we er nog? Of past dit niet in jullie politieke straatje?

    • Daar is men uiteraard ook tegen, maar dat is niet de dominante cultuur in Nederland. Linkse Nederlanders hebben het motto eigen cultuur eerst (dat moet jou toch aanspreken) als er kritiek moet worden geleverd. Als je de wereld wilt verbeteren begin je bij je zelf.

  • Ik vind het goed dat ze naar Groningen komen om uit te leggen dat het anders moet vooral voor ondernemers die de ruggeraat zijn van de Nederlandse samenleving en verandering in het bestuurlijke proces en vernieuwing met de daarbij horende hervormingen om Nederland gezond te maken financieel en minder stress en regels voor iedereen . Ouderwetse politiek moet plaats maken voor nieuwe politiek en geen linkse hobby's meer die dit dwarsbomen.

  • Als ze het FvD en/of hun standpunten niet leuk vinden, waarom negeren ze de bijeenkomst dan niet gewoon? Doe ik ook altijd met zaken die ik niet leuk vind. Als er een slechte band in VERA komt, dan ga ik niet...

    Die kritiekpunten die ze aandragen zijn overigens onderdeel van de mediale karaktermoord op Thierry Baudet volgens mij; niet van daadwerkelijke partijpunten of überhaupt van de overtuiging(en) van de beste man zelf.

    • Slechte bands bij VERA willen Nederland niet uit de Euro en de EU om lekker nostalgisch met guldentjes te betalen en navelstaarderig de grenzen te sluiten voor het grote boze buitenland.

  • Een persoonlijk advies aan de protesterende kudde linkse slaven die hier voor hun meesters en onderdrukkers van de oude orde de straat opgaan: leer wat tolerantie en democratie is, waarom voedselbanken voor jullie al jaren bestaan en zorg eens dat je droog achter de oren wordt.

    Het huidige oude systeem houdt de goedgelovige slaven dom en arm, maar vooral afhankelijk van de huidige (staats)onderdrukkers en men gaat de straat op om duidelijk te maken dat ze het vooral zo willen houden. Jullie protesteren niet tegen FVD, maar tegen jezelf.

    • Als je graag een persoonlijk advies wilt geven reageer dan wel even met je volledige naam.

    • Was al een beetje fan van de FvD, maar nu weet ik zeker. Wat een toppartij, want wat een geweldig programma!

    • Als je dat fascistisch vindt, dan denk ik niet dat je weet wat fascisme inhoudt.

  • Welke van deze 5 punten is in jouw ogen dan zo schandalig dat jij er het label " best fascistisch" aan durft te hangen??

    *Wanneer religieuze leefregels conflicteren met de Nederlandse wet, gaat de Nederlandse wet altijd voor.
    *Iedereen heeft het recht te geloven wat hij of zij wil; dus ook het recht om van zijn of haar geloof af te vallen.
    *Iedereen heeft het recht godsdienstige ideeën te bekritiseren, te ridiculiseren, te analyseren en in twijfel te trekken.
    *Alle mensen zijn fundamenteel gelijkwaardig, ongeacht geslacht, ras of seksuele gerichtheid.
    *De partnerkeuze is vrij; uithuwelijking en kindhuwelijken zijn onaanvaardbaar.

    Ben echt benieuwd Marc

    • Al deze punten worden al door onze wetten gegarandeerd, daar is geen nieuwe wet voor nodig. Het doel van deze nieuwe wet is dan ook niet het beschermen van onze waarden maar het onderdrukken van een godsdienst. Het is een anti-Islam wet onder het mom van beschermen van onze waarden. Lijkt op de rassen-wetten van Neurenberg.

      • Als deze wetten volgens jou in dit land worden gegarandeerd, waarom moest Jesse Klaver, de spreekbuis van GroenLink, dan van zijn leidinggevenden uit de formatiegesprekken stappen omdat getwijfeld werd en wordt aan de uitvoering van deze wetten? Of was dat omdat men bang is voor banenverlies in de asielindustrie?
        Ik krijg zelf ook telkens meer de gedachte dat het fascisme in dit land vooral wordt gebezigd door de linkse kerk

        • Klaver is uit de besprekingen gestapt omdat hij een menselijk asielbeleid wilde en geen verslechtering. De VVD en het CDA willen juist de grenzen sluiten onder het mom van opvang in de regio. In de regio wordt al relatief veel opgevangen. Het probleem wordt gewoon over de muur gegooid. Er wordt net gedaan alsof GL iedereen maar wil toelaten. Dat is niet zo. GL wil dat er een Europees asielorgaan komt dat asielzoekers over Europa verdeelt. Voor Nederland betekent dat niet meer asielzoekers. Waarschijnlijk minder. Het moet verhoudingen recht trekken: http://download.omroep.nl/nos/nosop3/020915_asielinfographic/Asielkaart.html

      • Jammer dat je hier niet echt ingaat op de vraag van Middenweg... Jouw antwoord komt niet echt over een met wat
        er staat. Dat er ook andere motieven meespelen dan wat bij die punten staat denk ik ook wel, maar je erkent dus dat op basis van die 5 punten iig de FvD niet facistisch te noemen is? Want dat is de conclusie die ik als meelezer trek uit je inbreng. Zwarte pieten gebeurd er al genoeg, maar daar raak je FvD denk ik niet mee.
        Als er bij politieke bijeenkomsten geintimideerd wordt dan moet er in mijn ogen toch echt wel wat meer inhoud op tafel komen dan een subjectieve frame of 1 persoon binnen de partij die wel erg de clown uit hangt de laatste tijd en juist zit te springen om extra aandacht. Dan zou ik toch dat eerder doen bij Wilders die volledige de dienst uitmaakt binnen de PVV dan bij Baudet en de FvD Is het wenselijk dat straks tegendemonstranten bij elke Groen Links bijeenkomst gaat komen of bv ook bij de SP? Met een subjectieve frame is diezelfde intimidatie ook makkelijk te verantwoorden.

      • Ik ga gewoon niet in op Middenwegs verdachtmakingen. Die zijn gebaseerd op zijn eigen wantrouwend brein en standaard rechts gewauwel over GroenLinks, niet op de realiteit. Van intimidatie is ook geen sprake. Dan moet je op voorlichtingsbijeenkomsten over asielzoekerscentra wezen. Ik vind dat er beter niet tegen Baudet gedemonstreerd had kunnen worden dat levert het FvD alleen maar meer aandacht op. Er hadden gewoon een paar mensen de zaal in moeten komen om lastige vragen te stellen. Tactisch was dat veel beter geweest. Ik betwist echter het recht niet om te demonstreren. Als er intimidatie plaats vindt kan de politie ingrijpen. Heel simpel.

    • Jammer dat ik hier reageerders door elkaar haalde... ik had het dus niet over Middenweg, maar over de vraag van Fredjelee dat of die 5 punten facisistisch zouden zijn of niet. Jouw antwoord is : Dat is al opgenomen in de Nederlandse wet. Dat is makkelijk, maar niet echt overtuigend want aan de handhaving schort het duidelijk aangezien er nog steeds uitgehuwelijkt wordt (ook bij streng gereformeerden trouwens) en zelfs 'kind'huwelijken voorkomen (ken ik buiten de Islam geen voorbeelden van) Welke maatregelen stelt de FvD concreet voor die wel facistisch zijn?

  • Het is niet Klaver zelf welke uit de besprekingen is gestapt, maar het is hem met zachte doch dwingende hand ingegeven hieruit te stappen door allerlei voormalige GroenLink kamerleden, bestuursleden, enz.enz. welke hun verdienmodel zien verdwijnen.Denk dat je zo langzamerhand beter een eind aan het verdienmodel van de overzetveren kunt gaan maken om hierna deze nu nog vluchteling hetende lieden over de landen beneden de Middelandsezee kunt gaan verdelen om zo nog enigszins leefbaar te houden voor het reeds overbevolkte Nederland en/of Europa. Zoals recent werd bevestigd gaat het vooral om lieden uit veilige landen welke hier onder het mom van vlluchteling zijnde asiel aanvragen.
    Je kunt je tijd en gelden beter besteden in die landen aan en voor hen welke werkelijk bescherming nodig zijn, maar niet de middelen hebben om een oversteek over het water te kunnen maken. Daar in die regio zal het moeten gaan gebeuren, om hier in de BV Nederland en Europa onlusten te gaan voorkomen. Grote delen van bijvoorbeeld Berlijn zijn nu no go areas geworden doordat lieden van Libische, Marokkaanse en Afrikaanse afkomst dit als hun terrein zijn gaan beschouwen. Kan mij niet voorstellen dat dit in de BV Nederland of in andere Europese landen gewenst is.

    • Middenweg denkt het weer eens beter te weten, net als Erdogan die weet het ook altijd beter.

      • Godwin zegt zelf dat met een juiste vergelijking met zaken rondom WOII, niets mis in.

        • Het is duidelijk VSH wij zijn proponenten van elkaar vijandige stromingen die elkaar niet tolereren. Jouw stroming is aan de beurt om de mijne weer wat aan te doen om vervolgens weer teneergeslagen te worden. De mensheid is te dom om te leren van de geschiedenis.

      • Een zeer nauw verwant familie-lid is zeer links. Op economisch gebied en op cultureel gebied. En laat haar mening graag horen.

        Ik zie haar niet als een slechte vijand. Verre van. Ze is een heel goed mens. Maar wat mij betreft hopeloos naief, en kennis verwerft ze louter in haar eigen linkse bubble.

        Vrijwel alle mensen waarmee ik om ga, zitten links van D66.

      • Quote Marcus:

        Marc schreef:
        9 juli 2017 om 23:21
        Middenweg denkt het weer eens beter te weten, net als Erdogan die weet het ook altijd beter.

        Ik denk na bovenstaande posting van jou, ik degene had kunnen zijn om jou als de Godwin te mogen duiden. Je bent weer eens te laat Marcus.

        Neemt niet weg dat ik bij mijn standpunt blijf dat ik GroenLink, helemaal met de huidge aanvoerder/leider/spreekbuis een gevaarlijke beweging blijf vinden, waarbij op vele standpunten die van het FvD in het niet vallen.

      • Wat heeft Erdogan met Hitler of de Nazi's te maken middenweg? Behalve dat ie alle landen die zijn ministers geen propagandabijeenkomsten willen laten houden voor fascistisch uitmaakt?

    • Nee hoor.

      Ik heb het idee dat jij en ik hetzelfde nastreven. Een betere wereld. Verschil is dat ik massa-immigratie als een bedreiging zie voor een betere wereld, omdat op zijn best tot verschraling leidt, en op zijn slechts tot chaos met als reactie daarop een fascistische politiestaat met robots die de orde handhaven. Jij ziet massa-immigratie als een kans.

      Maar denk dat jij dus hetzelfde wil als ik. Alleen jammer dat jij dat niet wil zien en mijn pessimisme/zorgen/vrees als racisme en superioriteits-denken meent te moeten duiden.

      • Zonder er voor de rest ook oordelen aan te plakken, ik zie toch dat de basisschool waar ik op zat, een compleet andere samenstelling kent?

        Wanneer is er wel sprake van massa-immigratie? Bij een half miljoen immigranten per jaar?

        Leo Lucassen is trouwens een activistische clown. Als je Bosnisch islamitische immigranten, qua mogelijkheden tot intergratie met die van pak-em-beet een Soenniet uit het Iraakse Anbar gelijksteld, is elke uitspraak met immigratie het betwijfelen waard.

Recente berichten

Noorderlicht laat zich opnieuw zien

In de nacht van zondag op maandag was opnieuw het noorderlicht te zien. De afgelopen…

6 uur geleden

“Maandag opklaringen en wolkenvelden, komende dagen droog met op Hemelvaartsdag zonnige perioden”

De komende dagen gaan droog en wisselend bewolkt verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er…

8 uur geleden

Blikschade bij verkeersongeluk op Europaweg

Bij een verkeersongeluk op de kruising Europaweg met de Sontweg zijn zondagavond de automobilisten van…

8 uur geleden

Bevrijdingsfestival kijkt terug op geslaagde editie (foto’s)

Bevrijdingsdag 2024 zit erop. Op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark was Froukje de laatste artiest…

8 uur geleden

Historische militaire voertuigen rijden door Groningen: “Je moet het verleden kennen om de toekomst te begrijpen”

Een colonne bestaande uit zo'n 35 historische militaire voertuigen reed op Bevrijdingsdag door Groningen. Eén…

10 uur geleden

Grieken vieren Pasen in Noorderplantsoen met dans, eten en drinken

Terwijl wij het Paasfeest al achter ons hebben liggen, vindt Pasen dit weekend plaats in…

10 uur geleden