Wytze Kooistra verlengt, Lycurgus is compleet

sport
Foto: Gerrie van der Boom, FotoClickFotografie

De selectie van Abiant Lycurgus voor komend seizoen is compleet. De landskampioen volleybal heeft nu twaalf spelers onder contract, onder wie Wytze Kooistra, Dennis Borst en Daan Nijeboer.

Wytze Kooistra, de belangrijkste speler van het afgelopen seizoen, heeft zijn aflopende verbintenis met een jaar verlengd. Dat Kooistra zou verlengen hing al in de lucht: De 33-jarige diagonaal had nog geen zin om te stoppen. ‘Ik vind het leuk om nog een jaar door te gaan. We hebben weer een goed programma en van het vernieuwde team verwacht ik veel,” aldus Kooistra.

De 17-jarige Daan Niijeboer heeft voor twee jaar getekend. Nijeboer speelde de afgelopen twee jaar bij het tweede team. Hij zit in HAVO 4 van de topsporttalent school in Groningen. Het contract van Dennis Borst liep nog een jaar door, maar de voorwaarden zijn verbeterd. Borst is kort na het afgelopen seizoen aan zijn knie geopereerd. Daar revalideert de middenaanvalller nu van. De verwachting is dat hij voor aanvang van het seizoen fit is.

Of de selectie nog verder uitgebreid wordt is afhankelijk van financiële mogelijkheden en bestuurlijke keuzes.