Categorieën: Nieuws

Vondelflat verkocht

Bewoners van de Vondelflat hebben woensdag een brief gekregen dat de flat per 1 juli is verkocht aan Vastgoed Groningen.

Voor de bewoners verandert er niets, staat in de brief. In de flat staan veel appartementen leeg. Volgens de brief worden voor die appartementen bewoners gezocht die aansluiting hebben bij de huidige, over het algemeen oudere bewoners. In de wandelgangen ging al het gerucht dat het met de flat niet goed ging, de maaltijdrel zou daar een uitvloeisel van zijn.

Juist woensdag werd bekend dat het bestuur en de directie van de flat nadenken over de vraag of de bewoners voor hun opstandige gedrag voor de rechter gedaagd zullen worden.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Vreemd dat er leegstand is. Zou dat misschien door het gevangenisregime komen? Vastgoed Groningen, ontsla de directie en vraag de mensen van De Leyhoeve het beheer over te nemen :p.

    • Het is de bedoeling dat de oudjes over 3 jaar een nieuw gebouwde flat gaan van de stichting. (zie RTVNoord) Nouja in de praktijk wordt dat dan 10 jaar ofzo. De boetes en de huisjemelker huurbaas (zie google reviews) moet wsl de mensen motiveren om toch mee te gaan en de koppelverkoop te blijven slikken. Ik zou zeggen : blijf lekker zitten en probeer van de stichting af te komen. Mischien zijn andere diensten voor een man of 20 ook wel te porren om langs te komen. Er worden immers nu ook al flats verhuurd die géén gebruiken van de diensten van deze stichting dus zeker nu de huurbaas veranderd zou ik het iig rechtvaardig vinden dat je ook van de stichting afkunt.

      • Mijn idee precies, dit lijkt me een uitgelezen kans om iets op te zetten om de bewoners te bedienen. Trek iets jongere ouderen aan met idealen die passen in de behoeftes. een paar van de appartementen ombouwen tot gezellige gemeenschappelijke ruimtes, dagelijks vers en lekker eten koken, een ambachtelijk lief klein bakkerijtje, ik noem maar wat...

  • Hoe de ouderenzorg verworden is tot een enorm casino waar niemand om gevraagd heeft. Waar geld, corruptie en gokverslavingen (beleggingen in dit geval) belangrijker zijn geworden dan de oudere bewoners, hun welzijn en gezondheid en waardigheid. Directeur Lugies van Stichting Vondel (u weet wel stichtingen hebben geen winstoogmerk) verpatst in razendsnel tempo De Vondelflat aan Vastgoed Groningen die aan beleggingen doet. Hamvraag: waarom?

    Op Zuiderpark 1 9724 AD Groningen waar Vastgoed Groningen gevestigd is, staan 109 actieve vastgoedbedrijven ingeschreven bij de KvK. Brievenbusfirma's? Want zo groot is dit hoekpand niet. Ook de 8 Google recensies over Vastgoed Groningen BV liegen er niet om.

    Hoe KUN je als directeur een flat verkopen met honderden oudere huurders (op hoge leeftijd, met zorgvraag en daardoor in een zeer afhankelijke positie) aan een uiterst dubieus bedrijf met zo'n slechte reputatie??

    Ik hoop van harte dat dhr. Lugies geen aandeelhouder / mede-eigenaar is van Vastgoed Groningen BV of een van de andere 108 BV's gevestigd aan Zuiderpark 1, want dan heeft hij een groot probleem. Heel groot probleem. En die heeft hij al wat langer.

    De hele maaltijdrel lijkt een grote bliksemafleider te zijn van zijn werkelijke problemen: gokverslaving, extreem graaigedrag en gokken met andermans geld.

    FIOD werk aan de winkel!

  • Open brief aan partijen
    Met stijgende verbazing en verontwaardiging en bezorgdheid heb ik kennis genomen van de berichten in de media inzake het 'verplicht' afnemen van de maaltijden van een door u uitgezochte leverancier. In het verleden werden de maaltijden in uw instelling klaar gemaakt en waren er kennelijk minder klachten. Het is wel zo dat een kok nooit tot tevredenheid kan koken voor iedereen. Op uw website wordt vermeld: "Elke dag lekker en gezond eten is van groot belang, zeker als je ouder wordt. De maaltijdservice van de Vondelflat biedt iedere dag een gevarieerd menu, veelal streekgebonden producten." Echter nu de klachten over de kwaliteit van de nieuwe leverancier blijven houden heeft u als bestuur de plicht daar zorgvuldig mee om te gaan. Echter blijkbaar zijn de verhoudingen inmiddels zo verstoort dat dit een deugdelijke communicatie bemoeilijkt. Zelf ben ik manager geweest van een wooncentrum en weet daardoor wat voor problemen er zich kunnen voordoen. Uw opstelling om bewoners voor de rechter te gaan slepen getuigd van onmacht om in deze kwestie tot een oplossing te komen. Mijn advies aan u is om in overleg met de bewoners een onzijdig deskundig persoon aan te trekken die met een bindend advies kan gaan komen. U kunt het in redelijkheid de oudere bewoners niet aandoen om deze een rechtszaak aan te doen welke alleen maar verliezers zal gaan opleveren ongeacht de uitspraak van de rechter.
    Ik wens u veel wijsheid toe om tot een aanvaardbare oplossing voor alle partijen te kunnen komen.

Recente berichten

Laatste trainingen FC Groningen voor promotiewedstrijd tegen Roda JC openbaar in de Euroborg

De eerste selectie van FC Groningen traint komende woensdag- en donderdagochtend in Euroborg. Beide trainingen…

2 uur geleden

Organisatrice afvaldumpingen op A7 moet tienduizenden euro’s schadevergoeding betalen aan taxichauffeur uit Stad

De 30-jarige vrouw uit Oldehove, die in de zomer van 2022 afvaldumpingen organiseerde op de…

2 uur geleden

OM wil Algerijn vijftien maanden achter slot en grendel voor rooftocht in Engelbert

Het Openbaar Ministerie wil dat een 23-jarige Algerijn zeker vijftien maanden in het cachot verdwijnt.…

3 uur geleden

Boek over Grote Markt in de maak: gemeente zoekt verhalen en foto’s

Ter gelegenheid van de afronding van de nieuwe Grote Markt is de gemeente bezig met…

3 uur geleden

Willeke Alberti keert terug op het podium tijdens Roze Zaterdag in Stad

'Homomoeder' Willeke Alberti keert bij uitzondering terug op het podium. Op zaterdag 22 juni staat…

4 uur geleden

De Onlanden wordt toneel voor grote internationale kunsttentoonstelling

In 2026 komt de grote internationale buitententoonstelling van Into Nature naar De Onlanden met uitgebreid…

4 uur geleden