Voetballer Arjen Robben steunt opnieuw Groningen Swim Challenge

nieuws
Foto: Rianne Eising

Bayern Munchen voetballer en Oranje international Arjen Robben heeft zich net als vorig jaar verbonden aan de stichting Groningen Swim Challenge. De stichting organiseert een estafettezwemtocht door het Reitdiep van Zoutkamp naar Groningen, de City Swim in de Groningse grachten en meerdere zwemevenementen in de provincie.

Het doel is om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Tijdens de editie van 2016 werd ruim tachtigduizend euro opgehaald voor het UMCG Kanker Researchfonds.

Op 26 augustus vindt de vierde en nog grotere editie van de Swim Challenge plaats .Voorzitter Neal Haan: “Het blijft onze ambitie om een 4 Mijl in het water te worden. Ieder jaar worden wij een stukje groter en professioneler. Dat een Groningse sportheld als Arjen Robben zich wederom wil verbinden aan onze organisatie helpt daar enorm bij.”

“Het is een prachtig evenement, geheel georganiseerd door vrijwilligers. Er wordt geld opgehaald voor belangrijk kankeronderzoek in Groningen, waarbij de deelnemers een behoorlijk sportieve prestatie leveren”, aldus Arjen Robben.