Vier raadsfracties willen bevrijdingsmuseum behouden

De fracties van de Stadspartij, CDA, CU en VVD pleiten voor het behoud van het Canadian Allied Forces Museum. Dit museum moet vanaf 2019 zo’n 70 duizend euro huur gaan betalen, maar kan dat niet opbrengen.

Het museum aan de Ulgersmaweg draait volledig op vrijwilligers, vraagt geen entree en ontvangt geen subsidies. Hierdoor dreigt het museum uit de stad te verdwijnen en blijft de gemeente vermoedelijk achter met een leegstaand pand met onderhoudskosten. De vier partijen vinden dat jammer, omdat het als enige museum de geschiedenis van de stad aan het einde van de Tweede Wereldoorlog permanent tentoonstelt. Daarmee staan jaarlijks zo’n 7.000 bezoekers, vooral kinderen, stil bij oorlog, vrede en vrijheid.

De vier partijen vinden dat het stadsbestuur moet proberen om het museum met zijn belangrijke en waardevolle collectie voor de stad te behouden. Ook willen de partijen weten of er concrete plannen zijn voor de verdere ontwikkeling van het pand aan de Ulgersmaweg.

Deel dit artikel: