Categorieën: Nieuws

Plaatje oostzijde van Grote Markt na presentatie hotel compleet

Met de presentatie maandagavond in het Groninger Forum van de plannen voor het nieuwe hotel aan de Grote Markt is het duidelijk hoe de oostzijde er in de toekomst uit gaat zien.  

Het uit baksteen opgetrokken hotel is een ontwerp van de Berlijnse architect Thomas Müller en wordt onderdeel van de keten WestCord Hotels. Het hotel krijgt ongeveer 110 kamers, met een grand café op de begane grond en een terras met tweehonderd plaatsen op het dak. Het café en het terras zijn voor iedereen toegankelijk.

Naast het hotel, op de plek van het huidige roze pand, komt het appartementen en horeca complex Merckt. Samen met het al gebouwde nieuwe onderkomen van studentenvereniging Vindicat is het plaatje van de nieuwe oostzijde van de Grote Markt compleet.

Andor Heij

Bekijk reacties

    • Zacht uitgedrukt Henderika.

      Van de door deskundigen zeer gewaardeerde wederopbouwarchitectuur, en de mogelijkheid van een reconstructie van de vooroorlogse situatie naar deze abominabele kitsch.
      L
      Hoop dat de Inge Jongmans van deze stad, tevreden zijn met hun volhardende steun voor dit plan, dat niets anders dan de doodsteek voor het historische karakter van het centrum van ons stadje.

      • De manier waarop jij wederopbouwarchitectuur ophemelt is anders ook behoorlijk kitscherig. Je had waarschijnlijk liever twee informatiseringsbanktorens op die plek gezien dan dit :p.

  • Ziet er mooi uit. Beter dan een modern glazen gedrocht in de oude binnenstad.

  • De onderste render klopt niet. De panden zijn veel groter. Kijk maar naar de ruimte tussen de Martinikerk en Vindicat. Die is niet zo breed. Ik vind het repeterende van de gevel niet mooi. Daar had meer variatie in gemogen. Desnoods spiegel je een van de panden.

  • Het lijkt mij een prachtige invulling van dit deel van de Grote Markt en heel wat beter dan de jaren 70 rommel en mislukte wederopbouwarchitectuur die er stond.
    Super dat de historische rooilijn wordt hersteld. De functie is prima en kan de oostwand een oppepper geven.

  • lelijke Forum op achtergrond weer mooi kleiner gemaakt dan het wordt. waarom altijd de mensen bedotten? die zijn toch niet gek?

    nu nog dat afschrijselijke ABN Amro pand vervangen.

  • Het gevelontwerp daargelaten, maar de complete gevelrij zoals het daar nu staat geprojecteerd, dus de hele rij aan nieuwbouw te massaal, wordt te groots en doods. Doet kil en koud aan, niet uitnodigend.
    De kans om er iets uitnodigend van te maken is hierdoor en hiermee verdwenen, vooral dankzij het ontbreken van de doorgang richting Huis van Nietsplein welke in het midden geprojecteerd stond, maar nu is verdwenen door het massale bouwblok.

  • Het plaatje klopt niet in zijn perspectief. Uit schaamte hebben ze het forum laag naar de achtergrond verdreven. Zodat dit oerlelijke massief gebouw voorlopig maar niet ontsierd. Er flink bovenuit steekt. De praktijk is straks anders.

    De binnenstad is straks één zuip- en freetfestijn. Slechts horeca. Overdag is dit deel, wederom stil. Weinig creatief die dit hebben bedacht. Het waren vast geen Groningers. Een markthal zoals in Rotterdam was zoveel mooier geweest.

  • Dag Otto, kun je me vertellen welke bruisende winkels er na de oorlog aan de Oostwand gevestigd waren en hoe het nu 'doodser' zou worden?

    Ik vind de verkrachting van de historische binnenstad afschuwelijk, maar je helpt de zaak niet verder met dit soort bedrieglijke drogredenaties.

    • Daar gaat het niet om. Je hebt toch nu de kans om dit deel erbij te betrekken. Een markthal zoals in Rotterdam was zoveel mooier geweest. En rendabel!

    • Het forum staat in een totaal verkeerd perspectief. Het is aan de grond geïllustreerd. Dat wordt straks enorm schrikken, hoe dit oerlelijk massief gebouw er straks in de praktijk er bovenuit schiet.

  • De dak -en thuisllozen die straks gehuisvest gaan worden in HET MONSTRUM hebben de kroegen dichtbij..

Recente berichten

Automobilist botst tegen boom op Bedumerweg, bestuurder gewond

Bij een verkeersongeluk zondagmiddag op de Bedumerweg is een automobilist gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

38 minuten geleden

Bevrijdingsvuur gearriveerd in Stadspark

Het Bevrijdingsvuur is zondagmiddag gearriveerd in het Stadspark. In het Stadspark vindt zondag het Bevrijdingsfestival…

59 minuten geleden

NK Jeugdschaken in Hoogkerk ten einde: “Tot op de laatste dag bleef het ongemeen spannend”

Het NK Jeugdschaken dat dit jaar in Hoogkerk werd gehouden is ten einde. De toernooiorganisatie…

2 uur geleden

Politie kijkt terug op rustige Bevrijdingsnacht met kleine incidentjes

Bevrijdingsnacht is in Groningen rustig verlopen. De politie hoefde, op wat kleine incidenten na, niet…

2 uur geleden

Groningen Atletiek pleit voor bouw sporthal: “Indoorlocatie zou van grote meerwaarde zijn”

Groningen Atletiek pleit voor de bouw van een sporthal waar indooratletiek bedreven kan worden. Wethouder…

5 uur geleden

“De vermissing stopt pas als de vermiste is gevonden, dat is mijn drijfveer”

Waar zijn de lichamen van de vijftien geëxecuteerde stakers die begraven zijn op Appèlbergen? Dat…

6 uur geleden