Noorderzon brengt weer spannend programma

Het hoofdprogramma van Noorderzon is vandaag bekend gemaakt.

Ook dit jaar brengt het elfdaagse festival in het Noorderplantsoen weer een groot aantal spannende, eigentijdse voorstellingen uit alle delen van de wereld. Hoewel de programmering van Noorderzon niet inspeelt op de actualiteit zijn er toch trends te ontdekken. Zo gaat gaat een aantal voorstellingen over ‘Mining’, alles wat met grondstoffen en mineralen te maken heeft.

De voorstelling ‘For the sky to Fall’ is geïnspireerd op de rituele dans van de inheemse bevolking van Brazilië: “Tien naakte dansers bedekken zich met koffie en klei en beginnen middenin het publiek al dansend een ritueel. Etnische dans van de oorspronkelijke bewoners van Brazilië mengt zich met dans uit de Braziliaanse favela’s tot een intieme en overrompelende dansvoorstelling. Een zoektocht naar waar we vandaan komen en waar we als mensheid gezamenlijk naar toegaan” .
Een andere bijzondere productie is de poëtische voorstelling ‘Cold Blood’, een theaterstuk van bewegende vingers die op een groot doek wordt geprojecteerd.

Aanstaande zaterdag geeft artistiek directeur Mark Yeoman in het Grand Theater tekst en uitleg over het programma. Ook de kaartverkoop gaat zaterdag van start.

Deel dit artikel: