Jonge Socialisten: “JOVD is kortzichtig”

Het standpunt van de JOVD is kortzichtig en onbegrijpelijk. Dat zeggen de Jonge Socialisten naar aanleiding van de uitspraak van de JOVD dat de gemeente af moet zien van de campagne om meer vrouwen in de gemeenteraad te krijgen.

Vorige week lanceerden een aantal vrouwelijke raadsleden de campagne. Politici als Wieke Paulusma (D66), Inge Jongman (ChristenUnie) en Sabine Koebrugge (VVD) lieten weten dat er bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een 50/50 verhouding moet zijn in de raad. Maar de liberale jongeren vinden dat met deze campagne de gemeente een verkeerd signaal afgeeft.

“Je wilt juist dat niet iemands geslacht, maar iemands capaciteiten de reden zijn waarom iemand in de raad zit”, aldus voorzitter Reender Reenders van de JOVD. “Het zal waarschijnlijk allemaal heel goed bedoeld zijn, maar waar het om gaat is dat de vrouwelijke raadsleden een toevoeging zijn om hun capaciteiten, en dat dat helemaal niks met het geslacht te maken heeft. Daarom roepen we de gemeenteraad op om af te zien van de campagne.”

Rico Tjepkema is voorzitter van de Jonge Socialisten en hij vindt de campagne juist wel een goed idee. “We moeten er voor zorgen dat de gemeenteraad een representatief beeld geeft van de samenleving. En feit is dat er evenveel vrouwen zijn als mannen. Daarom denken wij dat deze campagne vrouwen misschien net dat zetje kunnen geven om politiek actief te worden.”

Deel dit artikel:

 1. Jonge Socialisten? Eng! Hebben niets met Groningen. Niet met de kleuren groen-wit, het Nedersaksisch of de historische bebouwing van onze stad. Ook een clubje dat vind dat de Groninger identiteit best vernietigd mag worden.

  Misantropisch Marxistisch volk.

  1. De JOVD heeft zeker wél wat met Groningen? Breek mie de bek nait open.
   Kapitalistisch volk, na hun studie meteen weg uit de stad waar ze zo’n beetje alles aan te danken hebben… om ver weg hun zakken te vullen.
   En nee, ik ben géén PvdA, SP of GroenLinks stemmer.

   1. Evert Jan

    Enigen die iets met Groningen hebben, zitten bij de Stadspartij.

    Rest van de raad zit er voor eigen CV, carrière, royale raadsvergoeding. Of voor het vanuit narcisme naar eigen ideologie wil kneden van deze stad, waarbij het wegvagen van de Groninger identiteit/cultuur welhaast een positieve betekenis krijgt toegediend.

    Als Baudet en Hiddema (wat jij verder ook van het FvD vindt) slim zijn, zetten ze vol in op erkenning van Nedersaksisch als officiële taal.
    Want taalkundig is Grunnegs minstens net zo zeer een taal als het Fries (wat feiretelijk niet meer is dan wat klankverschuivingen ten opzichte van het Nederlands. Alleen politieke/juridisch krijgt het Grunnegs nog (!) geen erkenning.
    Met inzetten op erkenning Nedersaksisch Trekken ze zo vijf/zes zetels extra weg uit Oost-Nederland.

   2. Ik heb Amrut Sijbolts nog nooit een balletje zien opgooien over de corruptie dat plaatsvindt door de kliek! Een gestrekt been mag best VSH. Bovendien, blijf ik met veel vragen achter. Die ik als raadslid zeker gesteld zou hebben.

   3. Sijbolts werd in het DvhN geportretteerd als een door en door beschaafde vent.

    Mooie eigenschap, maar het zijn van een aanvoerder van een lokale partij, vraagt inderdaad ook om het kunnen inkomen met gestrekte benen (op kniehoogte).

 2. Het gekrakeel van deze partijen is volgend jaar niet eens aan de orde. Omdat er volgend jaar een nieuwe politieke partij meedoet, die louter op kwaliteit selecteert. En opkomt voor Groningen. Waar deze huidige partijen gigantische steken laat vallen. Op zich niet vreemd; allen ambiëren ze een vervolg op hun carrière in de landelijke politiek om vervolgens terug te keren als burgemeester of anderzijds als commissielid in een door zichzelf opgericht bestuursorgaan. De zoveelste. En ondertussen het uitbuiten van de ‘gewone man’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *