Het Hanze Huis verder als marktkraam

nieuws
Foto: webstore Hanze Huis

Het Hanze Huis dat is gevestigd in het kleine gebouwtje naast Der Aa kerk gaat dicht. Eerder sloten de vestigingen in Amsterdam en Zwolle de deuren. Liefhebbers van producten uit Europese Hanzesteden kunnen nog tot 1 juli bij het Hanze Huis terecht.
“We slaan een nieuwe weg in met de verkoop van Hanze Huis Drop. Deze drop wordt nu al verkocht in onder andere het Scheepvaartmuseum en Groningen Airport Eelde. Dat willen we uitbreiden en vanaf 4 juli gaan we drie keer per week deze drop verkopen op de Groninger markt”, aldus Maryleen Smid die samen met haar partner Remmelt Smid de zaak al tien jaar draaiende houdt.

“De mensen en de markt zijn de laatste jaren veranderd en wij veranderen ook. Daarom slaan we nu een andere weg in”, besluit de onderneemster.

Deel dit artikel:

  1. Deze ontzettend aardige en twee bijzonder leuke mensen en geweldige ondernemers die zo goed hun best doen en dat alles op eigen kracht: wens ze alle succes van de wereld met deze nieuwe en moedige zakelijke verandering. Gr. Iwan

  2. Jammer, opnieuw gaat een toch wel uniek te noemen winkelformule uit het Groninger straatbeeld verdwijnen, mooi dat het Hanze Huis nog enigszins overeind blijft door via de warenmarkt e.e.a. aan de man te gaan brengen.

    Jammer dat er niet iets is als een soort van “verzamelgebouw” in de nabijheid van het centrum voor dit soort winkeltjes en assortiment valt te vinden waar tegen betaalbare huren een onderkomen gevonden kan worden.

    Blijkt ook hier maar weer dat de huren veel en veel te hoog zijn om detailhandel overeind te houden. Ben benieuwd hoe lang het nog gaat duren, als de leegstand zich, ook in deze stad, zich opnieuw gaat openbaren.

  3. Erg jammer! Zoals ik het begrijp gaan ze alleen nog maar drop verkopen, terwijl ze een erg leuk assortiment hebben nu. Ik ga zeker nog even langs deze maand!

  4. Jammer! Ik kwam er graag, er waren bijzondere producten te koop die je nergens anders kon vinden. Heel veel succes gewenst en bedankt voor de afgelopen jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *