Forward blijft tweedeklasser na winst op Dalen

sport
Foto Andor Heij: Forward - Dalen

Forward speelt ook volgend seizoen in tweede klasse op zondag. Na de 1-0 winst in eigen huis vorige week werd maandag Dalen in Drenthe in de finale van de nacompetitie opnieuw verslagen: 3-0.

Forward had in de beginfase geluk. De Groninger doelman Ruben Haring veroorzaakte een strafschop en net voordat de bal toch het Forward doel in vloog floot de scheidsrechter voor de overtreding. De strafschop werd door Tijmen Venhorst op de lat geknald. De studenten namen de wedstrijd daarna in handen en kregen een paar goede mogelijkheden om de score te openen.

Dat gebeurde pas na de pauze toen Jan Willem Donkerbroek in het strafschopgebied van Dalen werd gevloerd. Nick Breukelman schoot raak: 1-0. Dat was wel in een fase dat Dalen de betere kansen kreeg. Dalen nam meer risico en Forward profiteerde van de ruimte die er weggegeven werd. Na 75 minuten kopte Rob Veenstra de 2-0 binnen. In de slotfase werd de achterhoede van de Drenten door Forward weggespeeld en Vincent Stibbe was het eindstation: 3-0.