Categorieën: Nieuws

Fietsvak parkeren op Grote Markt groot succes

Bij het fietsvak parkeren op Grote Markt stonden de afgelopen nacht honderden fietsen geparkeerd. In de nacht van donderdag op vrijdag konden mensen hun fiets voor het eerst midden op de Grote Markt stallen. Er zijn met behulp van gele tape, een lichtprojectie en fietsstewards tijdelijke fietsvakken gemaakt.

“Op het hoogtepunt stonden er zo’n vierhonderd fietsen geparkeerd. Dan mag je wel spreken van een succes. Het was vooral te merken dat op de hoek van de Poelestraat en de Oosterstraat bijna geen fietsen meer stonden”, zegt woordvoerder Wieke IJbema van de gemeente. “Aan het begin van de ochtend, rond zes uur, waren nog een stuk of vijftien fietsen niet opgehaald. Deze zijn naar de zijkant van de Grote Markt verplaatst”.

Gestalde fietsen zorgen in het uitgaansgebied in de binnenstad regelmatig voor overlast en ergernis. De gemeente onderzoekt daarom hoe het fietsparkeren tijdens uitgaanstijden beter kan worden georganiseerd.

Met de slogan ‘Fietsparkeren is een vak!’ nodigen aanwezige fietsstewards het uitgaanspubliek actief uit om hun fiets op de Grote Markt te parkeren. Dat kan ook deze vrijdag- en zaterdag van 20.00 uur tot 06.00 uur in de ochtend.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Mooi, nu de rest van de stadswijken ook voorzien van verplichte fietsparkeervakken. Denk dat je daar heel veel mensen erg veel plezier mee doet en hen niet nog langer verplicht laat ergeren aan de overal geparkeerd staande fietsen van v.n. studenten en zij welke er voor door moet gaan.

  • Vreselijk, alsof er nog niet genoeg overlast van die fietsen is! Ze houden zich aan geen enkele regel, voeren voor een zeer groot deel geen enkele verlichting en blokkeren elk trottoir. Nu ook nog het aanzien van de markt bederven.
    En dan moet het OV van de Grote Markt en de binnenstad verdwijnen. Wat een walgelijk beleid! Ik snak naar een ander realistischer Gemeentebestuur. Weg met dit zootje.

  • Is een goed idee toch? In de nacht wordt de grote markt toch niet gebruikt. Als het maar duidelijk is voor het publiek wat de "openingstijden" zijn en wat er met je fiets gebeurd als je de fiets niet weg haalt. Het is gewoon een groot probleem om in het nachtleven je fiets normaal kwijt te kunnen, dit is best een goede oplossing.

  • Is er ook cameratoezicht op de vakken of is het gratis winkelen voor fietsendieven? Als je een echte nachtbraker bent staat jouw fiets daar als laatste en wordt gevandaliseerd door andere nachtbrakers of weggehaald door marktkooplui die hun kraam willen opbouwen.

  • Rijwielen in de binnenstad verbieden ,net als de bus en personenauto's.
    Lopen is gezond en weer een probleem opgelost.
    Op naar de volgende.

Recente berichten

‘Aanleg parkpad gaat niet ten koste van vleermuizen’

De aanleg van een parkpad in het nieuwe Zuiderplantsoen gaat niet ten koste van het…

48 minuten geleden

Lelylijn-ontbijt in Tweede Kamer op finaledag formatie

Voorstanders van de Lelylijn hebben deze woensdag in de Tweede Kamer een zogenoemd Lelylijn- ontbijt…

2 uur geleden

Relatie Ukrant met bezetters van naastgelegen Harmonieplein: ‘ze vinden ons niet aardig’

De nieuwe buren vinden ons niet aardig. Dat stelt hoofdredacteur Rob Siebelink van de Ukrant…

2 uur geleden

Weekend Break Festival verspreidt 200 polaroids door de stad

Voor het jaarlijkse Weekend Break Festival van Club Guy & Roni op 24 en 25 mei worden…

2 uur geleden

Staan na woensdag twintig Handige Harry’s en Harriettes op straat? “Gemeente mag eigen inwoners niet over het hoofd zien”

Bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag zullen vele ogen gericht zijn op het agendapunt Stadshavens. De…

7 uur geleden

Woensdag veel zon, komende dagen kans op buien

Het is eerst nog volop zonovergoten voorjaarsweer. Vanaf donderdag neemt de bewolking toe en daarmee…

13 uur geleden