Categorieën: Nieuws

Directeur Vondelflat weigert gesprek met wethouder over maaltijdrel

Directeur Berend Lugies wil niet met wethouder Ton Schroor praten over de maaltijdrel in de Vondelflat. Lugies zou volgens bronnen te veel onder vuur gelegen hebben in de media. Volgens de gemeente wordt het gesprek nu gevoerd met de raad van toezicht. 

Een groep oudere bewoners van de flat wil de maaltijden van de vaste cateraar van de Vondelflat niet eten, omdat zij dat niet lekker vinden. Zij bestellen hun eten elders. Lugies wil dit niet en is van plan twee bewoners voor de rechter te slepen.

Wethouder Schroor vindt dit onwenselijk en gaat mede op verzoek van de staatssecretaris bemiddelen. Schroor gaat nu praten met iemand van de raad van toezicht van de flat en de bewoners die mogelijk voor de rechter gesleept worden.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Normaal zou ik deze redenatie nog enigszins kunnen volgen, maar Lugies koos er zelf voor om de bewoners op RTVNoord voor paal te zetten. Dan is het nu wel erg laf en dubieus om weg te duiken. RvT zou hem op staande voet moeten ontslaan.

  • Iedereen moet eens leren luisteren naar Lugies. Die man wordt overal als schuldige afgeschilderd, De 2e Kamer, de bewoners, de minister, de wethouder, PvV de eerste, Anbo, alleen Rob Mulder van TVN stond aan de kant van Lugies.
    Dat is toch belachelijk, zo blijft Lugies zich verstoppen en die man heeft bij zijn vorige baan al zoveel trammelant over zich heen gekregen! Het is wel elite die hier keihard wordt aangepakt, dat past toch niet?

    • Haha, die opportunist van een Rob Mulder. Wierp zich even op als vertegenwoordiger van de belangen van Lugies. Met een idioot bagatel.

      Mulders mening was als volgt:"Die oude mensen moesten niet zeiken. Waar ging het immers helemaal om? Onsmakelijke maaltijden tussen twaalf en half één op je oude dag. Wat is het probleem?".

      • Ja VSH, die Rob Mulder is voorgoed afgegaan. Hij hoorde onpartijdig te zijn, draaide oorzaak en gevolg om, bagatelliseerde de oorzaak, vergrote het gevolg en maakte van de slachtoffers de daders, heel sluw, of dom, maar dat is hetzelfde.

  • Deze directeur vertrekt binnenkort via een zijdeur geruisloos van het toneel. Natuurlijk wel met medeneming van een jaarsalaris of twee. Zo worden normaliter de puinhopen van dit soort 'doortastende' leidinggevenden in Nederland opgeruimd.

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

8 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

9 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

10 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

13 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

14 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

16 uur geleden