De Groningse campagne ‘Fiets veilig, blijf offline’ is donderdag begonnen. Tussen 15.00 en 17.30 uur werden flesjes water uitgedeeld aan de fietsers op het fietspad tussen Groningen en Zuidhorn.
Op de flesjes staat de boodschap ‘Fiets veilig, blijf offline’. Op deze manier willen de gezamenlijke regionale overheden een grote groep mensen die dagelijks naar bijvoorbeeld werk of school fietsen erop wijzen dat ‘smartphonevrij’ fietsen beter is voor de verkeersveiligheid. De campagne duurt drie weken en vindt plaats op verschillende fietspaden in de provincie. Er worden in totaal 3500 flesjes water uitgereikt.
Verder zijn er ook gastlessen op basisscholen. Daarbij kunnen de kinderen op een fietsstimulator ervaren dat fietsen en appen niet goed samengaat. Op het voorgezet onderwijs gaan jongeren aan de slag met het onderwerp: ongewent gedrag op de fiets.
De gemeente wil nieuwbouw van de ijshal van Kardinge en vraagt de provincie nu een…
Op zaterdag 21 december wordt van 9.00 uur tot 13.00 uur de Kerst Top 050…
De gemeenteraad bespreekt deze woensdag de plannen voor de voedsel- en eiwittransitie. Het college van…
Het aantal vrouwelijke hoogleraren aan de RUG is in 2023 licht gestegen tot 29,4 procent.…
De provincies Groningen, Friesland en Drenthe worstelen met de laagste salarissen, ten opzichte van hun…
Bij een uitslaande woningbrand aan de Suikerlaan is woensdagochtend rond 04.30 uur veel schade ontstaan.…
Bekijk reacties
Hoogste tijd dat dit, net als met en bij gemotoriseerd verkeer, strafbaar gaat worden.
Blijf offline, wat een onzin, tenminste voor fietsers, voor overige gemotoriseerd verkeer ben ik het er mee eens dat je niet aan je telefoon moet zitten tijdens beweging, offline blijft onzin. Alsof iedere verkeersdeelnemer de telefoon in de vliegmodus gaat zetten. Er wordt alleen maar angst aangepraat door clubjes die niks beter te doen hebben. Iedereen moet opletten niet alleen de (smart)phone gebruikers. Het hoort gewoon bij deze tijd en de toekomst dat dit ook onderdeel van het verkeer is, gewoon rekening met elkaar houden. Fietser zijn altijd al een risico geweest in combinatie met gemotoriseerd verkeer. Ook zonder (smart)phone kunnen ze gekke dingen doen.
Wat je nu gaat bereiken met deze foute indoctrinatie is dat andere verkeersdeelnemers "agressiever" gaan worden als ze een smartphonegebruiker zien en denken dat ze voorrang hebben omdat zij zich wel aan de "verkeersregels" houden. Tenminste een bepaalde groep die zich verheven voelt.
Zo'n fietssimulator is ook onzin natuurlijk, die is er op gemaakt dat je nooit kan "winnen".
Daarnaast kunnen jongeren veel meer en sneller dingen tegelijk. Heb een beetje vertrouwen erin. De rubberen stoeptegel generatie is al erg genoeg. Ik ben inmiddels boven de 30, IT achtergrond. Wat ik merk is dat mijn reactiesnelheid en het leren van nieuwe technologie langzamer gaat, gedeeltelijk ook door minder interesse. En mijn ervaringen met de oudere generatie(s) is vooral dat ze lang niet meer alles mee krijgen op technologie gebied en het "eng" vinden en hun eigen ervaringen koppelen aan de jongeren. Van ik kan het niet of ik heb heel veel tijd nodig om iets te doen op bijvoorbeeld een telefoon en dat zal ook wel zo zijn voor de jongeren. Een berichtje sturen van 1 zin wat 5 minuten kost. etc. Ze kunnen technologie niet "blind" gebruiken omdat ze er niet mee zijn opgegroeid. En alles wat nieuw is is eng.