Categorieën: Nieuws

Tweede Kamer bezorgd over Vondelflat

Tweede Kamerlid Vera Bergkamp van D66 wil dat er bemiddeld wordt in de rechtszaak die de directie van de Vondelflat heeft aangespannen tegen een aantal bewoners.

Ruim twintig ouderen weigeren de maaltijden via de flat af te nemen en bestellen hun maaltijden bij cateraars als De Jaobijn. De directie legt een boete van 500 euro per maaltijd op. Bergkamp wil dat staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid en Welzijn bemiddelt in dit conflict, dat al maanden duurt. Ook andere kamerleden hebben blijk gegeven van hun verontwaardiging.

Volgens de directie staat in het huurcontract dat de bewoners de maaltijden verplicht moeten afnemen van Zinn. De directie gaat de bewoners voor de rechter slepen omdat bemiddeling niets heeft opgeleverd.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Wat ik mij de hele tijd al afvraag is of de bewuste bewoners wel gewoon hun maaltijden van Zinn blijven doorbetalen. Als ze dat niet doen, snap ik nog enigszins de reactie van de directie. Anders slaat het nergens op. Maar in de basis is het natuurlijk van de zotte dat zoveel mensen überhaupt naar alternatieven zoeken. Dan moet je je catering toch gaan aanpassen?

  • Tuurlijk wilt D66 uit naam van Vera Bergkamp dit. Een bemiddeling om een rechtszaak te voorkomen. De bewoners staan namelijk gewoon in hun recht. Als er straks jurisprudentie komt, dan slaat dit heel wat politieke gezever dood. En zijn de verzorgingstehuizen in zijn huidige context volledig vogelvrij verklaard. En kras op de ziel van D66!

  • Op de NOS had één van de bejaarden een kort maar krachtig statement maar werd op het einde de mond gesnoerd door een medewerker met de woorden 'u weet dat u van de woonbond niet mag reageren'.We leven niet in dictatuur?,zijn we nu helemaal gek geworden.Ieder mens heeft het recht om zelf te bepalen wat hij of zij eet daar valt helemaal niet over te onderhandelen.Bernard Lugies onderhandeld zelf wel altijd hoeveel steekpenningen hij van een cateraar kan aanpakken en smeert koppelverkoop aan zonder de mogelijkheid om het contract op te zeggen,hij zelf echter sloot de eigen keuken en voerde een éénzijdige contractverlening door die je dus volgens hem nooit kan opzeggen vanwege het concept.Wat een complete mafkees die Bernard Lugies.En wat totale mis management want het is nu landelijk nieuws met landelijke negatief nieuws voor de directie,het bedrijf wat ze vertegenwoordigen de cateraar Zinns.En dan vraagt Bernard Lugies zich af waarom er leegstand is en daarbovenop met de non oplossing komt om het gebouw te verkopen en deel laat verhuren waar mensen geen koppelcontract krijgen aangesmeerd.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

3 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

4 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

5 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

6 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

8 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

8 uur geleden