Categorieën: Nieuws

171 woningen aan Kempkensberg en Engelse Park

De bouw van woningen langs de Kempkensberg en in het nieuwe Engelse Park gaat komend voorjaar beginnen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website engelsepark.nl.

In het Engelse Park komen 95 woningen en lang de Kempkensberg verrijzen 76 appartementen. Het aanbod is divers, zowel qua ligging als grootte en prijs. Het Engelse Park bevindt zich tussen Engelse Kamp, Haydnlaan, Kempkensberg en Bachkade. De appartementen langs de Kempkensberg kunnen gekocht of gehuurd worden.

Komend najaar wordt gewerkt aan het definitief ontwerp en het bouwrijp maken van de locatie.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Nog geen week geleden werd op deze site gemeld dat de gemeente Groningen meer openbaar groen wilde gaan realiseren omdat zo langzamerhand iedere groene postzegel in deze stad wel is bebouwd met betonnen tumoren en nu, nu lees je dat men hier in het Engels Park wil gaan bouwen.

    Staat toch wel erg in contradictie tot elkaar.

  • Hier stonden de voormalige rijkskantoren, het was geen park. De name Engelse Park is een straatnaam die verwijst naar de internering van Engelse militairen in de Eerste Wereldoorlog.
    In de nieuwe situatie, na de aanleg van de verdiepte zuidelijke ringweg is er meer groen in het gebied dan nu het geval is.

  • Voor de kantoren aan de Kempkensberg werden gebouwd was het een oase van groen, later werd het Sterrebos doorsneden door de ringweg. Heb er in de jaren `70 als kind op de vrije woensdagmiddagen en op de zaterdagen veel gespeeld, daar mijn ouders een zaak aan de Hereweg bestierden en er nog geen naschoolse opvang bestond . Het theehuis stond destijds nog aan de noordzijde van de ringweg.

    De fake nature welke op de te bouwen autogoot staat gepland, zal dit deel van het Sterrebos nooit kunnen vervangen, daar de geplande woningbouw geen m3 aan cultivatuur toe gaat voegen

  • Het heet daar Engelse Kamp, niet Engelse park. Dat is de naam van het nieuwbouwproject, want die mensen willen niet op een kamp wonen.

    Het terrein was in gebruik als kazerne nadat de Engelsen na WOI vertrokken waren. Tot 1958 had het die functie. De Kantoren zijn tussen 69 en 81 gebouwd. In de tussentijd zal het groen geweest zijn.

  • Leuk hoor zo'n foto van bovenaf, maar daar staan dus 2 grote gebouwen van 5 verdiepingen in de mooie tuin van het belastinggebouw! Vanaf de begaande grond ziet zoiets er heel anders uit: 2 grote blokken van steen en glas.

  • Groen is belangrijk voor de PR. Mensen (bevolking en opdrachtgevers) zijn daar gevoelig voor en gaan dan minder snel in verweer om het heel simpel uit te leggen. Sneller en makkelijker geld verdienen door alleen wat plaatjes op te "vrolijken". Vandaar dat dit soort plaatjes ook met een extra tintje groen ingekleurd worden en dat er wat groen "bijverzonnen" wordt.

Recente berichten

Donar begint woensdag aan play-offs voor landstitel

De spelers van Donar beginnen beginnen woensdagavond aan de laatste serie wedstrijden voor het landskampioenschap.…

58 seconden geleden

Raad van State: gaswinningsbesluit 2023-2024 was niet goed gemotiveerd

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Economische Zaken en Klimaat heeft niet gemotiveerd waarom het Groningenveld in…

39 minuten geleden

Drie ontwikkelaars stappen uit project Reitdieptoren

De bouw van de Reitdieptoren, bij de Reitdiephaven en Hoogeweg, gaat voorlopig nog niet van…

5 uur geleden

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

11 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

12 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

13 uur geleden