UMCG breidt capaciteit genderpoli uit

nieuws
foto: Bob de Vries

Het UMCG verdubbelt de capaciteit van de genderpoli. De vraag naar een behandeling voor geslachtsverandering blijft maar groeien.

Het ziekenhuis wil tachtig nieuwe mensen per jaar behandelen; nu zijn dat er veertig. Volgens plastisch chirurg Tim Middelberg moeten mensen soms anderhalf jaar wachten voordat ze überhaupt op een eerste gesprek konden komen. Omdat de genderpoli dat onacceptabel vond, is hierover met ziekenhuizen en zorgverzekeraars gepraat. De uitbreiding is dit jaar al begonnen en gaat volgend jaar door.

“Het aantal patiënten dat deze zorg wil, is enorm toegenomen,” aldus Middelberg “De emancipatie van transgenders draagt daaraan bij, maar ook de aandacht in de media en de acceptatie in de maatschappij.”

Deel dit artikel:

  1. waarom zou de gender polie niet mogen of kunnen,,wat kan zij/hij er nou aan doen dat zij/hij in een verkeerd lichaam zijn geboren,,,is dit ook een dna fout?
    zelf ben ik een geboren groninger maar woon al 40 jaar in het westen,,,en ik ben een 70 jarige immer nog actief,,,leraar/wetenschapper,mijn aan doening is ,ik heb en fotografisch geheugen of een hyperthymesia,,daar meer over weten? ik ben met nog 59 anderen de enigen ter wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *