Categorieën: Nieuws

Ongeregeldheden supporters FC Groningen en PSV op Damsterdiep

De politie heeft zondagmiddag een charge uitgevoerd op het Damsterdiep. PSV aanhangers kwamen supporters van FC Groningen tegen die op het terras bij een café aan de Winschoterkade zaten.

“De politie moest ingrijpen om te voorkomen dat de twee groepen supporters met elkaar op de vuist gingen. Er werden flinke klappen uitgedeeld met de wapenstok”, aldus Patrick Wind, verslaggever bij 112Groningen.

Vlak na twee uur was de situatie volgens Wind weer rustig. De politie was uit voorzorg al met veel manschappen in de binnenstad. De opstootjes waren blijkbaar verwacht.

 

Video: 112Groningen

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Waarom rept men nog altijd over supporters, waar dit om relschoppende aanhangers van een club gaat.

    • Het waren geen grunn supporters die zijn begonnen het waren die lampjes uit eindhoven die gingen weer is los als zo vaak n de stad geen grunn schuld geven

      • Ja joh, tuurlijk.... En dan als randmongool stenen gaan staan te gooien. Ik hoor ook vrij duidelijk 'Groningen hooligan' geroepen worden. Dan is je opzet vrij duidelijk. Stelletje meelopers. Evenals die 'lampjes'. Triest volk.

      • PSV hooligans provocerend aanwezig. Goede zaak dat een stel Groningse jongemannen dan ingrijpt.

        Als de Z-Side een paar jaar terug in de Euroborg niet een aanval inzette op de kakkerlakken van de Feyenoord Losse Kakkerlakken Groep, had Nijland deze voor veel Groningers supporters intimiderende groepen van veertig tot vijftig doorgesnoven kakkerlakken tot in het oneindige op familie-tribunes laten plaatsnemen.

        Snap de drukte over wat hooliganisme echt niet.
        Als groepen jongemannen zich met elkaar willen meten (zonder iemand die al op de grond ligt te blijven bewerken met slag en steekwapens, zoals in Beverwijk), moeten ze dat lekker doen.

        Mensenhandel, haatimams uit Qatar, sloop van historische bebouwing, vechthonden die hondjes van oude mensen verscheuren... daar zou ik me over opwinden.

      • Knap hoe je elke keer kwaad met kwaad vergoelijkt en het niet doorhebt, VSH. Ik kan nou ook niet zeggen dat ik me er over opwind, ik vind het simpelweg zielig gedrag. Dan kan je er wel allerlei andere negatieve zaken bij halen, dat maakt het er niet minder zielig om.

  • Als ze supporter waren, zaten ze in het stadion, hun club aan te moedigen. Stelletje leeghoofden, die alleen maar een grote bek hebben in de grote groep. Eén op één stellen dit soort butjes helemaal niets voor. Gewoon de lat erover, terug naar huis, met hun zielig bestaan.

  • Verliezen of niet of gelijk spel wat maakt het uit het is een spel en verliezen we een keer dat is dan pech

  • Omdat deze randfiguren nog steeds op handen worden gedragen door het FC bestuur en de voorzitter van de supportersvereniging. Criminelen steunen criminelen.

  • De mensen uit Eindhoven zaten rustig op het terras. De "supporters" van FC zochten de confrontatie. Zij vonden namelijk dat de PSV "supporters" niet in "hun" stad een biertje mochten drinken....

    • Rustig een biertje drinken? Gewoon uit op een rel!

      Was namelijk een groep die jouw als Groningen supporter rond de wedstrijd PSV - Groningen echt niet rustig een biertje laat drinken in het centrum van Eindhoven.

  • Waarom maken ze niet een foto van elke relschopper die ook maar iets in zijn of haar handen heeft om mee te gooien? Preventief oppakken en/of identiteit uitzoeken en een boete opsturen zonder tussenkomst van rechter. Had je maar niet zo stom moeten zijn om er tussen te staan met een steen in je hand bijvoorbeeld. Lik op stuk beleid bij dit soort minpunten.

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

2 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

4 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

7 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

9 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

9 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

10 uur geleden