“NAM reserveert veel te weinig geld voor schadevergoedingen”

nieuws

De schadevergoedingen voor gedupeerde Groningers kunnen de komende jaren oplopen tot meer dan een miljard euro per jaar. Dat concludeert onderzoeksbureau Profundo in een rapport in opdracht van Milieudefensie.

De NAM reserveert echter slechts 217 miljoen euro per jaar voor het vergoeden van aardbevingsschade. ‘Het is overduidelijk dat het gereserveerde bedrag veel te laag is om de gedupeerden te compenseren,” aldus Jorien de Lege van Mileiudefensie. ”Kennelijk denken de rekenmeesters bij de NAM dat ze wegkomen met een schijntje.”

Het rapport laat volgens Milieudefensie zien dat de NAM nog steeds negeert hoe verwoestend de gaswinning is voor de woonomgeving in het gebied. De schade zou in het slechtste geval nog veel verder kunnen oplopen.

Deel dit artikel: