Meer bussen naar Assen, Stadskanaal en Zoutkamp

nieuws

Er gaan vaker bussen rijden tussen Groningen, Assen, Gieten en Stadskanaal. Ook komen er nieuwe vaste verbindingen in het basisnet. Dat zijn een paar voorbeelden van de voorgestelde wijzigingen in de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer.

Het OV Bureau Groningen Drenthe speelt hiermee in op de groei van het aantal reizigers. Tussen Groningen en Zuidhorn rijden vanaf volgend jaar alleen nog maar elektrische bussen. Het OV-bureau stelt ook voor, op werkdagen elk half uur een bus te laten rijden van Zoutkamp via Winsum naar Groningen.

Voor de voorgestelde maatregelen is een extra bedrag van ruim 1 miljoen euro per jaar beschikbaar. Overheden en consumenten kunnen meedenken over de aanpassingen via de website ovbureau.nl.

Deel dit artikel:

 1. Geweldig …
  Het mes snijd aan dus aan 2 kanten ..
  De bus …weggebonjourd van de Grote Markt en de rest van de binnenstad ( A Kerk).. ..verplaatst naar buiten de stad ( verbetering) ..zie artikel boven.
  Deze mensen die veel lopen gewend zijn ( dorpelingen)..malen niet om de 300 meter extra die men moet wandelen vanaf de Westerhaven naar De Grote Markt.
  De verwende stadjers zullen er ook wel aan wennen.
  Lekker rustig de binnenstad ..
  Zullen de middenstanders blij mee zijn .

 2. Bus natuurlijk op de Grote Markt houden! Want anders gaat alle groei van de afgelopen jaren in één klap verloren. Houdt dit vreselijke “gemeentebestuur” tegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *