Kamervragen over beïnvloeding universiteitsraad

nieuws
Foto: Rijksuniversiteit Groningen

Kamerlid Van Meenen (D66) stelt een serie kritische kamervragen over de plannen van de Rijksuniversiteit Groningen voor een campus in het Chinese Yantai. Onder meer over manier van beïnvloeding van de universiteitsraad.

“Wat is uw mening over het bericht dat de voorbereidingskosten voor de potentiële campus in Yantai oplopen tot twee miljoen euro? Vindt u dit een verantwoorde besteding van gemeenschapsgeld dat bedoeld is voor onderzoek en onderwijs? Hoe beschouwt u deze uitgaven in het licht van de toegenomen meldingen over slechte werkomstandigheden op de RUG?
Heeft u contact gehad over de zorgen van de Tweede Kamer over onder andere de academische vrijheid op de potentiële campus? Wat vindt u van het feit dat de RUG alsnog haar plannen ongewijzigd doorzet?
Wat is uw mening over het feit dat de RUG een reis heeft georganiseerd voor de universiteitsraad naar Yantai en Ningbo? Wat kostte deze? Vindt u dit een wenselijke manier van beïnvloeding van de universiteitsraad?”, aldus het kamerlid.