“Kabinet moet ruimhartig zijn naar Groningen”

nieuws
Foto: bosatlas.nl

Het kabinet moet een samenhangende aanpak presenteren van de problemen rond de gaswinning en aardbevingen in Groningen. Daarbij moet de menselijke maat en ruimhartigheid voorop staan. Dit staat in een motie die de Tweede Kamer dinsdag heeft aangenomen.

Er werden meer moties aangenomen: de aanpak moet onafhankelijk van de NAM en Economische Zaken plaatsvinden. Verder moet er een goed afbouwplan komen voor de gaswinning. Het nieuwe kabinet moet ook verplicht alle aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid opvolgen. De gaswinning bij Loppersum moet terug naar het nulpunt.

Tenslotte moet het kabinet onafhankelijk laten toetsen hoeveel gaswinning nodig is om de leveringszekerheid te garanderen. Dat moet gebeuren door het Staatstoezicht op de Mijnen.

Deel dit artikel: