Categorieën: Nieuws

Jumbo supermarkt in oud V&D pand op 23 mei open

De nieuwe Jumbo supermarkt in een deel van het oude V&D pand op de hoek van de Grote Markt en de Oude Ebbingestraat opent op dinsdag 23 mei de deuren.

Het restaurant La Place, dat door de Jumbo van V&D is overgenomen, opent bijna twee weken eerder de deuren. Jumbo zoekt zowel voor de supermarkt, als voor het restaurant nog personeel.

In een ander groot deel van de voormalige V&D zit sinds eind vorig jaar het warenhuis Topshelf.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Natuurlijk zullen de panden van V&D een andere bestemming moeten krijgen, maar voor degenen die zich verbonden voelen met V&D blijft het toch nog even slikken. Als doekje voor het bloeden is er voor hen op Facebook een groep actief onder de naam “V&D – Vroom en Dreesmann – herinneringen en nostalgie”
    https://www.facebook.com/groups/557643317732605/

    Deze groep is er niet alleen voor voormalige medewerkers, maar ook voor klanten en andere belangstellenden.

  • V&D was natuurlijk een gedateerde formule. Vlees noch vis. Geen bijzondere produkten en stevig geprijsd. Spijtig voor de oudwerknemers maar geen verlies voorde stad.
    Jammer genoeg is Topshelf niets beter, of eigenlijk nog slechter. Een half leeg gebouw. Weinig aanbod, niet bijzonder ingericht. Heel triest dat zo'n bedrijf op zo'n plek zit. Dan was V&D toch nog minder slecht.

  • Dat ze het gedateerde gebouw niet tegen de vlakte gooien en een nieuwe neerzetten of in ieder geval de complete gevels moderniseren van boven naar beneden. Ziet er toch niet meer uit dat blok grauwe beton en weinig tot geen natuurlijke lichtinval. Bovendien wie kwam er nog bij de V&D? Saai en duur, ik denk niet dat een nieuw bedrijf zoals Topshelf hier vette winsten gaat pakken omdat iedereen de V&D nog negatief in het hoofd heeft zitten op deze locatie. Supermarkt is misschien nog wel het minst verliesgevende.

  • Wat een verhaal weer. Het was helemaal geen slecht lopende zaak. De Groningse V&D was winstgevend, volgens mij het meest winstgevend van allemaal. Ik kom er dagelijks langs en als ik naar binnen keek waren er altijd mensen. Ik ken persoonlijk niemand die V&D negatief in het hoofd heeft zitten op deze locatie. Het was niet iedereen zijn zaak, maar dat is iets anders dan negatief en dat mensen daarom nu weg zouden blijven is bullsh*t natuurlijk. Wel had V&D de nieuwe frisse stijl van bv de 5e en de huisstijl zelf veel verder door moeten voeren. Er was inderdaad een flinke achterstand, afdelingen waar al twintig jaar niks aan gebeurd was.

    Maar goed, nu zie ik vrijwel dagelijks een lege zaak als ik er naar binnen kijk. Ik kan me niet voorstellen dat TopShelf het gaat redden, gebaseerd op wat ik zie. Ik baalde ook wel dat er zo snel een contract was, anders hadden we idd een Hudson Bay gehad, voor mij persoonlijk waarschijnlijk interessanter.

    En qua pand verschillen smaken natuurlijk, maar ik vind het een prachtig pand. Als je in de Roode Weeshuisstraat eens op details gaat letten bijvoorbeeld. Ik vind het ook belachelijk dat we een complete periode maar moeten vergeten en alles moeten slopen wat er in de jaren 50/60 gebouwd is. Er komt een moment dat we daar collectief spijt van krijgen als we echt niks meer over hebben. Het nu roze pand op de Grote Markt vind ik ook een juweel, maar realiseer me dat ik momenteel één van de weinigen ben die dat vind. Maar dan moet je wel kijken naar hoe het zou zijn als het in oude luister hersteld wordt, want ook daar wordt al jaren niks aan gedaan, net als het pand van V&D. Begin eens met de gevels gewoon schoon te spuiten. Wel vind ik het jammer dat TopShelf niet alle ramen geopend heeft, zoals ze dat aan de voorzijde wel gedaan hebben.

    Ik ben op zich geen Jumbo fan, maar wat ik er van gezien heb wordt het een ontzettend mooie zaak in een stijl die La Place ook had moeten hebben en dus nu waarschijnlijk boven ook wel krijgt. De nieuwe ramen alleen al zijn een verademing. De zwarte omlijsting past mooi bij het pand. Het lijkt nu ook veel groter aan de Ebbingestraatkant. Storend daar zijn alleen weer die ramen waar TopShelf een zooi stellingen neergezet heeft, waar vroeger een lunchroom op de 1e etage zat. Als dat nou allemaal open zou zijn, zou het een heel ander beeld geven.

    Jammer dat bij een artikel als dit niet even een foto van de juiste kant van het pand geplaatst is.

  • V&D groot geworden door kwaliteit te verkopen, diezelfde kwaliteit welke haar de das om heeft gedaan. Niet de kwaliteit van het aanbod, maar de inferieure kwaliteit van zo`n hedgefund welke de aandelen van V&D bezat. Net als bij de Hema, heeft men ook bij V&D alle onroerend goed met een riante winst verkocht om hierna de winsten in eigen zak te steken en daarna de verkochten panden terug gehuurd. Alles wat nog enigszins e verpanden viel verpand en zie daar, de ondergang van dit ooit zo mooie bedrijf is in gang gezet, het verdere verloop kennen wij allemaal.

    Of topic, zat er in de Rode Weeshuisstraat tegenover V&D niet een groot magazijn waar campingartikelen werden verkocht en waar Vendorama gehuisvest zat?

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

5 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

7 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

8 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

8 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

10 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

10 uur geleden