Hondenbelasting blijft zoals die is

nieuws
Foto: flickr.com/photos/anto164/

De gemeente is niet van plan om iets te veranderen aan de hondenbelasting. De partij 100% Groningen had hierom gevraagd.

Het stadsbestuur gaat de opbrengst van die belasting niet enkel inzetten voor zaken die honden en hun bezitters aangaan. Uit de hondenbelasting worden de voorzieningen in de gemeente betaald, zoals het onderhoud van straten en groen, openbare orde en veiligheid.

Landelijk loopt momenteel een discussie over de invoering van nieuwe gemeentelijke belastingen en over het afschaffen van kleine belastingen, zoals die voor honden. Als duidelijk is wat de uitkomst van die discussie is, zal de gemeente daarnaar handelen. Bovendien kunnen bepaalde belastingen nog aangepast worden vanwege de toekomstige gemeentelijke herindeling.

Deel dit artikel:

 1. Ik woon bij het Noorderplantsoen en er zijn erg veel katten in de buurt, veel studenten, dus katten lekker naar buiten.
  Ook nu in het voorjaar zijn de jonge vogeltjes erg mals. Mijn vrouw zei vorige week: ‘Kijk en musje op het balkon’. Steeds vaker slachtoffer van de roofdieren: de katten dus.

 2. Ik zou die hondenbelasting peperduur maken. Die hondenbezitters hebben vaak geen idee, hoe ze het woongenot van anderen vergallen!

  1. Intolerantie vergalt je woongenot. Laat het gaan. Je weet niet eens of Jasper een hondenbezitter is. Mijn buren hebben een hond, die blaft wel eens en dat maakt me geen zak uit. Als ik me er aan zou ergeren dan had ik daar alleen me zelf mee.

   1. Intolerantie van die hondenbezitters zal je bedoelen. De wereld op z’n kop.

   2. Wat bedoel je dan?

    Een uitsterfbeleid op hondenbezitters.

    Een peperdure hondenbelasting!

    Ik ben voor!

   3. Van die mensen, die ergens op vastlopen en argumenten bedenken wat er niet toe doet. Voor de kick. Een zgn off-topic

  2. Ja, ik ben een hondeneigenaar. Hond blaft niet, loopt enkel zonder riem op plaatsen waar dit toegestaan is, uitwerpselen worden netjes opgeruimd. Dus ik ben erg benieuwd op welke manier ik het woongenot van anderen zou vergallen zodat ik er wellicht wat aan kan doen. Helaas zijn er zo nu en dan wat zure mensen die niks anders kunnen dan een beetje achter hun computer klagen zonder ook maar enige vorm van onderbouwing.

   1. Dan zou ik al die andere hondenbezitters aanklagen, die het voor jouw verpesten.

   2. Ik hoef helemaal niemand aan te klagen. Ik heb nergens last van toch? Mijn hond is goed opgevoed en zorgt bij mijn weten niet voor overlast, evenals het merendeel van de andere hondenbezitters. Wat is nou exact je punt, Otto? Ik heb nog steeds geen onderbouwing gezien op je zure reacties.

   3. Mijn punt is; dat jij van een mug een olifant maakt. Mijn eerste bijdrage was voldoende als punt.

   4. Wat, valt er dan nog aan toe te voegen?!

    Hondenbezitters zijn ook vaak overlastveroorzakers. En dan zul jij misschien een uitzondering op de regel zijn, maar in de meeste gevallen is dit niet zo.

   5. Hahaha. Otto kan zijn eigen “mening”, ja een mening want het is namelijk geen feit, niet onderbouwen. Ik ben zeer benieuwd waarom jij hondeneigenaren als overlastveroorzakers ziet? Ik heb geen idee waar jij woont. Maar is jou frustratie niet eerder gebouwd op het feit dat de mensen met honden in jou omgeving gewoon zelf asociaal zijn. Dan zie jij een klein percentage van de hondeneigenaren.

    Ik bezorg post. En heb altijd mijn hond mee. Illegaal los idd. Dit is praktischer. De mensen in mijn bezorgwijk vinden het geweldig. Mijn hond luistert zeer goed. Ik ruim netjes op als ze gepoept heeft. Dus wellicht moet jij eens een rondje meelopen voor zulke close minded uitspraken doet.

   6. Mijn omgeving is erg sociaal Marcel. Helaas, zien ze het niet als feit, dat ze overlast veroorzaken met hun hond. Te veel in zichzelf gekeerd. En als je er iets van zegt krijg je als pasklaar antwoord ‘als je last van mij hebt, dan moet je maar op een hutje op de hei gaan wonen’. Een egoïstisch gedrag noemen ze dit in de psychologie. Narcistisch zelfs als een gebrek aan inlevingsvermogen van de ander.

 3. Schande! Dat een wethouder dat zonder blikken of blozen durft te verklaren. Maar helaas geen verrassing, de gemeente Groningen doet haar reputatie van een regentenstad die niet naar haar burgers luistert gewoon eer aan.

 4. Ik begrijp niet waarom hondenbezitters moeten betalen voor onderhoud van zaken wat ons allemaal aangaat. Ik weet ook niet wat de gemeente betaald of maakt waar mijn honden iets aan hebben. Ik woon in Paddepoel en er wordt alleen maar gebouwd en gebouwd. Er blijft niet eens een fatsoenlijk wandelgebied over laat staan een plek waar ze lekker los kunnen lopen. Het losloopgebiedje aan de wilgenlaan ligt naast de weg…..hoe onveilig is dat ?!

 5. Weet je ook direct waar ze die 3.5 miljoen vandaan halen om de ILLEGALE UITGEPROCEDEERDE ( NIET TER RECHT IN NEDERLAND EN DUS OOK NIET IN GRONINGEN VERBLIJVENDE ) asielzoekers en hun onderkomen mee gaan financieren.
  Met ONZE hondenbelasting inkomsten.
  Welke wethouder durft dit te ontkennen of te beamen ?
  Nou ..Nou..??

  1. Dat klopt inderdaad ook niet René.

   Maar zou ze ook niet graag op rooftocht willen hebben en wellicht erger dan dat .. onze kinderen.

   Want al ze uitgeprocedeerd zijn, kunnen ze ook gaan en staan waar ze willen. De autoriteiten hopen dan, dat ze terug gaan naar het land van herkomst. In de praktijk gebeurt dit niet.

 6. Weet je wat mij opvalt? Dat de mensen die het hardst schreeuwen, de meeste spel- en/of schrijffouten maken.

  En Otto, ik wens je rust toe. Ik zou voorstellen om eens lekker te spelen en te knuffelen met een hond, want dat is stres verlagend. Maar gezien je afschuw van honden, zal ik dat niet voorstellen. Wellicht is yoga of meditatie wat.

  1. Ik heb niets tegen honden en vind ze zelf erg leuk maar ik heb er geen tijd voor dus heb ik geen hond,maar je laat je hond niet voor iemands deur schijten.De laatste baas van de hond die voor mijn deur zat te schijten en niet opruimde weet nu hoe hondenpoep smaakt en ruikt.Wel of geen hondenbelasting je laat je hond niet voor andermans deur schijten zo simpel is het.

  2. Ik begrijp je gruwel. Mocht dit de praktijk worden. Heel veel burenruzies ontstaan door blaffende honden. Dus, zal er in dat opzicht iets moeten gebeuren.

   En, over spel- en/of schrijffouten gesproken; stress met 2x S. En in je context is zelfs stressverlagend een aan elkaar geschreven woord. Dus, schreeuw niet zo! ;-)

 7. De reageerders hier die hun hond goed hebben opgevoed, prima en ga zo door!
  Maar helaas. Dit geldt niet voor alle hondenbezitters: poep op de stoep, ongevraagd tegen je opspringen (met je schone kleren aan natuurlijk), langdurig blaffen als een gek… om maar wat te noemen. En nee, ik ben géén hondenhater.

 8. Helaas is er een grote groep honderbezitters die zich veel minder netjes gedragen als de heer Jasper hierboven. In mijn woonomgeving zijn zelfs veel honden die zichzelf uitlaten…. En als er al een baas meewandelt, wordt er eerst rondgekeken of er een controleur in de omgeving is. Gevolg: loslopende honden die niet naar hun baas luisteren, hondendrollen op fietspad, midden op bruggetje, op speelveldjes voor kinderen, op (smalle) stoep en zelfs in je voortuin. Daar komt bij dat niet al die honden lieverdjes zijn – ik houd mijn kinderen mooi binnen als de pitbull weer eens zijn rondje doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *