FNV: “Banen gered dankzij meldzorgpunt”

nieuws
foto: TK_Presse / Flickr.com

Er zijn meerdere echte banen gered in de Gronings thuiszorg door de inzet van het Zorgactiepunt Groningen. Dat meldt de vakbond FNV Zorg & Welzijn.

Zorgbehoevende Stadjers kunnen zich sinds enige tijd bij het zorgactiepunt van de FNV melden om thuiszorguren terug te claimen bij de gemeente Groningen. Dat zijn uren die zij onterecht verloren hebben. Tot nu toe hebben 85 Groningers samen rond de 130 uren thuiszorg teruggekregen. Dit betekent dat minimaal vier zorgmedewerkers weer fulltime aan het werk kunnen.

De vakbond heeft nog dertig aanvragen liggen en er stromen ook nog steeds nieuwe aanvragen binnen. Volgens FNV-bestuurder Maureen van der Pligt blijkt hieruit dat het beleid van wethouder Ton Schroor niet deugt. De FNV vindt dat de wethouder zijn verantwoordelijkheid moet nemen en de thuiszorg eindelijk goed regelen.

Deel dit artikel: