FC Groningen verliest weer met 4-1 van AZ

Foto Sportphotoagency.com FC Groningen - AZ

FC Groningen heeft zaterdagavond in Alkmaar ook de tweede play-off wedstrijd voor Europees voetbal verloren van AZ. Na de 4-1 in Groningen volgde opnieuw een 4-1 nederlaag in Noord Holland. Het seizoen zit er voor FC Groningen op.

AZ begon beter aan de wedstrijd en Weghorst opende na negen minuten al de score. Weghorst raakte ook nog eens de paal. Voor FC Groningen was Van Weert het dichtst bij een doelpunt. Na 37 minuten wist Linssen wel voor FC Groningen te scoren: 1-1.

FC Groningen doelman Padt moest direct na rust drie keer handelend optreden. Op een inzet van Van Overeem na 55 minuten moest hij echter capituleren. Stengs tekende in de 62e minuut voor 3-1. Van Overeem zorgde met zijn tweede voor 4-1. FC Groningen eindigde het duel met tien man na een zware blessure van Jenssen, door een botsing met Van Overeem, toen alle wissels al gebruikt waren.