Categorieën: Sport

FC Groningen kan na 1-1 play-offs nog halen

FC Groningen heeft zondag op eigen veld met 1-1 gelijkgespeeld tegen PSV. Omdat Heracles met 4-0 van ADO won, zal de FC over een week moeten winnen bij FC Twente om de play-offs te halen. Heracles of Heerenveen moet dan wel verliezen. Heracles moet naar koploper Feijenoord en Heerenveen ontvangt NEC.

FC Groningen begon goed en scoorde in de 11e minuut na een fraai schot van Mahi. PSV had vervolgens het betere van het spel, maar kwam mede dankzij de uitblinkende doelman Sergio Padt maar niet tot scoren. Invaller Sam Lammers wist na een klein uur spelen de gelijkmaker te scoren, maar verder kwamen de Eindhovenaren niet.

FC Groningen staat nog altijd op de 10e plek met 40 punten uit 33 duels. Heracles staat 9e met 43 punten. Heerenveen staat op 8e, ook met 43 punten. Heerenveen heeft een doelsaldo van +3, Heracles van +0 en FC Groningen van +2.  Dus als de FC wint in Enschede en een van de andere ploegen verliest, dan passeren ze de verliezende ploeg(en) op basis van een beter doelsaldo. Alleen de negende plaats geeft recht op de play-offs.  FC Groningen en haar supporters moeten dus nog een week in spanning leven.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • FcG door het oog van de naald op weg naar de ontknoping van het seizoen.
    Soms is geluk een grotere factor dan kunde.

  • FCG heeft helemaal niets in de playoffs te zoeken. Het spel is al een aantal jaren abominabel. Doordat het algehele niveau in de eredivisie blijft dlen wordt dit nog een beetje verhuld.

    • Het spel is dit seizoen in ieder geval weinig attractief, Maar noem me nou 's één team op in de play-offs waar Groningen niet van zou kunnen winnen. Utrecht is bij uitstek de zwaarste tegenstander. Maar AZ? Uit vorm, al een tijdje. Heerenveen? Zwaar uit vorm en een belabberde tweede seizoenshelft. Groningen zou zomaar 's de play-offs kunnen winnen, mochten ze die wel bereiken. Dat ze niet veel in Europa te zoeken hebben is wat anders.

  • Ik ven er bang voor dat de twee beste spelers van FC Groningen gaan vertrekken te weten Mahi en Padt die beide het gehele seizoen een prima indruk achter lieten en wat er voor terug komt zal waarschijnlijk niet beter zijn althans niet direct.

Recente berichten

Staan na woensdag twintig Handige Harry’s en Harriettes op straat? “Gemeente mag eigen inwoners niet over het hoofd zien”

Bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag zullen vele ogen gericht zijn op het agendapunt Stadshavens. De…

3 uur geleden

Woensdag veel zon, komende dagen kans op buien

Het is eerst nog volop zonovergoten voorjaarsweer. Vanaf donderdag neemt de bewolking toe en daarmee…

10 uur geleden

“Het kan niet zo zijn dat er geen jongerenwoningen in Stadshavens komen”

In de nog te realiseren wijk Stadshavens moeten ook jongerenwoningen komen. Dat vindt de fractie…

10 uur geleden

Bewoners Hoornsediep balen dat groen plaats heeft gemaakt voor parkeerplekken: “Egels en hazen zijn verdwenen”

Bewoners aan het Hoornsediep en de Rivierenhof balen. Hun groene omgeving heeft in de afgelopen…

10 uur geleden

Automobilist schept scooterrijder op Griffeweg

Bij een verkeersongeluk op de Griffeweg is dinsdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt. Dat meldt een…

11 uur geleden

Student & Stad wil kabelgoot voor opladen elektrische auto’s toch mogelijk maken

Ondanks dat de wethouder vorige maand negatief adviseerde wil de fractie van Student & Stad…

12 uur geleden