Europees voetbal ver weg voor FC Groningen na fors verlies tegen AZ

Foto Sportphotoagency.com FC Groningen - AZ

FC Groningen heeft woensdagavond thuis de eerste play-off wedstrijd voor Europees voetbal met 4-1 verloren van AZ. Zaterdag volgt de return in Alkmaar, waar de zware opgave wacht om de finale wedstrijden te bereiken.

FC Groningen startte goed aan het duel en dat leverde een paar kansen op, onder meer via Idrissie. Aan het einde van de eerste helft kreeg AZ de beste mogelijkheden. En op slag van rust maakte Jahanbakhsh er 1-0 van voor AZ.

AZ startte sterker aan de tweede helft met ook enkele kansen. Memisevic kreeg na een uur een enorme kopkans voor FC Groningen, maar miste. Na 66 minuten schoot Weghorst AZ op 2-0. Twee minuten later maakte Drost de aansluitingstreffer: 2-1. Na 74 minuten herstelde Stengs de marge van twee treffers voor AZ: 3-1. In blessuretijd zorgde Weghorst voor de 4-1 eindstand.