Donar geeft zege uit handen

sport
foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Donar heeft onverwacht de derde wedstrijd in de finaleserie om de landstitel verloren. Drie minuten voor tijd was er nog niets aan de hand, maar de Groninger basketballers verloren toch van Landstede Zwolle: 74-79.

Wie een grote Donar-show verwachtte zoals in de eerste twee wedstrijden, kwam bedrogen uit. Landstede verdedigde vanaf het begin fel. Dat ging weliswaar gepaard met de nodige fouten (waarvan 2 onsportieve), maar Donar had moeite om aanvallen goed af te ronden. Na het eerste kwart was het 16-12. In het tweede kwart nam de thuisploeg wat afstand, en Sean Cunningham zorgde met een 3-punter in het rustsignaal voor 39-28.

Het derde kwart eindigde in 21-21, wat een tussenstand van 60-49 opleverde. In het laatste kwart bleef het verschil zo’n 10 punten, tot aan 72-62, met nog 3 minuten op de klok. Toen scoorden de Zwollenaren achter elkaar, en met nog 1 minuut en 14 seconden op het klok was het gelijk: 72-72. Landstede wist in de slotfase de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het verlies betekende de eerste thuisnederlaag in de competitie.

Topscorers bij Donar waren Chase Fieler met 18 punten, Lance Jeter met 17 punten en Jason Dourisseau met 14 punten. Bij Landstede was J.T. Tiller goed voor 25 punten.

De stand in deze ‘best-of-seven’ is nu 2-1 voor Donar. De volgende wedstrijd is komende zondag om 15.00 uur in Zwolle. Daarna is er weer een wedstrijd in Martiniplaza. Die vindt plaats op donderdag, Hemelvaartsdag, om 14.30 uur.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *