Donar geeft visitekaartje af

Donar heeft Landstede uit Zwolle geen kans gegeven in de eerste finalewedstrijd om de landstitel. Het werd zaterdag in Martiniplaza 80-45.

De thuisploeg ging gelijk goed van start: na 6 minuten was het al 22-8. Het driepuntsschot van Landstede, dat donderdag tegen Leiden nog 45 punten opleverde, viel niet voor de Zwollenaren: slechts 2 raak uit 22 pogingen. Na het eerste kwart was het 23-15, bij rust 41-26. Een ijzersterk derde kwart van Donar (26-8) zorgde voor een tussenstand van 67-34. Het laatste kwart was een formaliteit. Beide coaches lieten de meeste van hun beste spelers aan de kant. Bij Donar was er  speeltijd voor Bas Veenstra, Tim Hoeve en Daan Maring.

Topscorers bij Donar waren Chase Fieler met 24 punten en Jason Dourisseau en Drago Pasalic met beiden 13 punten. Bij Landstede was Clayton Vette met 15 punten en 11 rebounds de enige die in de dubbele cijfers terechtkwam.

De stand in deze ‘best-of-seven’ is 1-0 voor Donar. De volgende wedstrijd is komende dinsdag in Zwolle.