Daling WW zet door

nieuws
foto: Roel Breet

Het aantal werklozen in de stad bedroeg eind april dit jaar 4700, vorig jaar waren dat er 5200, een daling van bijna 10%. Ook ten opzichte van vorige maand was er een daling, eind maart waren er iets meer dan 4800 werklozen in de stad.

De provincie Groningen telde eind april 15.134 uitkeringen. Vooral in de bouw vinden mensen weer vaker werk. Met het herstel van de werkgelegenheid nemen ook de kansen op werk in deze branche weer toe. Ten opzichte van een jaar geleden verstrekte UWV in Groningen 10,9% (1.843) minder WW-uitkeringen. WW’ers profiteren van de toegenomen kansen op de arbeidsmarkt en vinden weer vaker werk. Momenteel staan inde provincie Groningen bijna 400 bouwvacatures open, er wordt gezocht naar bouwtimmerlui, installatiemonteurs, werkvoorbereiders en monteurs elektrische installaties.

In Nederland kwam het aantal WW-uitkeringen eind april uit op 401.483, zo’n 4,5% van de beroepsbevolking. Vorige maand waren dat er 414.750 een daling van  3,2% (-13.267). De daling van de WW is in alle regio’s zichtbaar.

Deel dit artikel:

  1. De geldpersen van de ECB mag dan weliswaar onze pensioenen onder druk zetten, maar daarentegen floreert de huizenmarkt. Maar owee, als deze kunstgrepen van het ECB straks stopt. En iedereen in luchtbellen leeft. De werkloosheid weer toeneemt. De schuldhulpverlening straks weer overuren maakt. Vroeg of laat gaat het gebeuren.

  2. Mja, en wat zijn de cijfers van de verborgen werkloosheid en het feit dat de duur van een WW uitkering verkort is naar 2 jaar? Zolang hier niet over gepraat wordt in dit soort PR pietpraat geloof ik niks van de cijfertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *