Brit aangehouden voor bedreiging met vuurwapen

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/CathyK

De politie heeft vrijdagavond een 46-jarige man uit Kent (Groot Brittannië) aangehouden voor een bedreiging in de Haddingestraat. De aanleiding was volgens de politie een aanrijding tussen de Brit en een 44-jarige uit Zuidhorn waarbij de Brit dreigde met een vuurwapen.

De Engelsman ging er vandoor waarbij de man uit Zuidhorn nog probeerde hem te volgen maar deze verloor hem uit het oog. Daarna heeft de politie de achtervolging ingezet. Uiteindelijk troffen agenten de auto aan op een carpoolplek aan de N387 bij Kolham.

Met getrokken wapens is de auto benaderd, maar deze bleek leeg te zijn. Kort daarna zagen surveillerende agenten op de Woortmansdijk in Westerbroek een man lopen die voldeed aan het signalement. Dit bleek inderdaad de 46-jarige verdachte te zijn. Hij is aangehouden. De man had geen vuurwapen bij zich. Er is die avond en nacht op meerdere plekken gezocht naar het eventuele vuurwapen, deze is nog niet aangetroffen.

Zaterdag wordt er verder gezocht. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *