Categorieën: Nieuws

Brief Reitdiep aan gemeente over woontoren

De Wijkvereniging Reitdiep heeft de gemeenteraad een brief gestuurd over de plannen voor de bouw van een woontoren in de wijk. De gemeenteraad praat woensdag over die plannen.

Het stadsbestuur wil op de kop van de haven, het festivalterrein, een woontoren met 17 verdiepingen bouwen. Volgens de wijkbewoners betekent dit een aantasting van het karakteristieke aangezicht van de haven. Ze zijn bang voor schaduwwerking, verkeershinder, parkeer- en geluidsoverlast en windvlagen. Bovendien zal door de bouw van de toren het laatste stukje groen in het havengebied verdwijnen.

Volgens de gemeente is de woontoren nodig omdat er steeds meer behoefte aan nieuwbouw is.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Denk toch eens in kansen. Een mooie toren kan de haven nog interessanter maken, maar dat willen ze natuurlijk ook niet, want dan wordt het weer te druk met toeristen :p Die bewoners moet niet hun zin krijgen. Dadelijk gaan ze in Meerstad zeker klagen dat er te veel huizen bij komen en dat het gedaan is met de rust.

  • ze zijn bang voor windvlagen...... welkom in 2017 ... iets met woningnood .....

  • Vijf bouwlagen zou de maximale hoogte moeten gaan worden in deze gemeente. Wil je liever nog meer in beton gegoten tumoren met kijkgaten, verhuis dan alsjeblieft naar Almere. Wil je als gevelartiest je naam ergens achterlaten, doe dit dan in een andere gemeente.

    En tegen het huidige college van B&W incl. de gemeenteraad, met de nadruk op wethouder van der Schaaf zou ik willen zeggen: Je kunt deze stad maar eenmalig verkloten voor de toekomst. Op het moment dat dit besef tot jullie is doorgedrongen, wonen en werken jullie allang ergens anders, maar de ellende welke jullie achterlaten, blijft voor nabije bewoners en inwoners in en van deze stad tot in lengte van dagen bestaan.

    • +1

      Weet niet waarom ik de lokale PvdA het meest haat.

      De arrogantie, Het cliëntelisme, het plat (laten) slaan van historische bebouwing, het dempen van allerlei binnenstedelijk water of het slopen van uitgebalanceerde zichtlijnen op dat wat Groningers verbindt, de Martini.

      Vernietigde historische zichtlijnen door infantiele flats, ontworpen door prutserige fans van de misantropische, en gebakken lucht verkopende Rem Koolhaas.

      Laat de vaak niet-Groningse voorstanders van hoogbouw, mooi naar het winderige, treuroord Rotterdam gaan als ze van gevaartes, die niets anders dan een provincialistisch minderwaardigheidscomplex uitschreeuwen, houden. Met dien verstande dat Rotterdam - ook door zijn havens, stedenbouwkundig gezien wel gebouwen hoger dan honderd meter kan hebben - zonder dat de verhoudingen ernstig geschoffeerd wordt.

  • Neem de Tasmantoren, prachtige eyecatcher en hoe hoog is die wel niet??? Nooit klachten over gehoord. Waarom zou er geen hoogbouw mogen zijn zodat mensen een prachtig uitzicht over de stad hebben ? Mij niet gezien hoor, ik heb hoogtevrees.

  • Altijd dat gezeur over mooie hoogbouw. De gekste argumenten komen weer naar voren, zoals gewoonlijk. Wij wonen in een STAD en niet op het platteland. Daar hoort gewoon hoogbouw bij! Ga dan verhuizen, als het je niet bevalt. Prachtig gebouw. Zo snel mogelijk bouwen!

    • U is duidelijk geen Groninger met uw geschreeuw dat Groningen een stad is. Vrijwel alle Stadjers en andere geboren en getogen Staf-Groningers zien hun geliefde Hanzestadje als groot dorp (Groot Loug) of een door wat studenten opgevrolijkt provinciestadje.

      Zit u toevallig in de bouw, dat de Groningen (vijftig jaar terug nog één van de mooiste plaatsen van Nederland) tot treuroord wil maken met zieldodende blokkendozen?

  • Er is niets mis met hoogbouw, maar alleen zou ik hier ook eerder kiezen voor iets van 4 lagen hoog. en met een ontwerp dan passend is bij de rest van de omgeving. wellicht andere materialen gebruiken. Waarom niet juist meer hoogbouw bij meer richting Zernike, kan je daar mooi over de natuur heen kijken aan die kant. Reitdiephaven lijkt me daar juist een uniek stukje.

  • De bewoners aan de Reitdiephaven hebben niets tegen bebouwing aan de haven, hoewel het wel zonde zou zijn. Ze willen graag dat de gemeente zich houdt aan het bestemmingsplan en hun eigen architectonische visie. En dat betekend geen hoogbouw aan de haven. Kwestie van integriteit en niet dansen naar de pijpen van de projectontwikkelaar. De grond is duur, maar de leefbaarheid in de wijk is blijkbaar geen punt.
    In de wijk zijn al veel te veel gemeentelijke dwalingen geweest; verkeersdruk is te groot, verkeerde inschattingen verkeer (lees verkeerde kengetallen gebruikt), ingericht als 30km zone maar niet te handhaven omdat het nog steeds niet (al 10 jaar) niet als dusdanig is ingericht, etc etc.

    • Niks mis met hoogbouw op die plek. Wat een loos gelul is dit weer. zeker bewoner hè? Verhuis naar een dorp als je geen hoogbouw wil.

      • Wat sociale woningbouw op die plek zou ook wenselijk zijn. Ik wil de reacties wel eens zien als de gemeente dit door zou zetten.

Recente berichten

Conflict op Aweg mogelijk uitgemond in steekpartij

Op de Aweg in Groningen heeft zondagnacht mogelijk een steekpartij plaatsgevonden. (meer…)

25 minuten geleden

Kandidaten gezocht voor Groninger Cultuurprijzen: “Aanmelden kan tot 1 juli”

Ook dit jaar reiken de provincie Groningen en het Cultuurfonds Groningen weer de cultuurprijzen uit.…

1 uur geleden

Pinkstermaandag zon en buien, ook komende dagen buien

De zon maakt de komende dagen vaker plaats voor bewolking met kans op regen- en…

10 uur geleden

Geen plusvariant om extra te investeren in sportvoorzieningen: “Huidige ambities zijn al heel fors”

Een plan van het CDA om in de gemeente een plusvariant uit te werken, waarbij…

10 uur geleden

KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel op pinkstermaandag

Het KNMI waarschuwt op pinkstermaandag voor onweersbuien. Voor de provincie Groningen is een 'code geel'…

11 uur geleden

Vrij zeldzame witwangstern strijkt met 35 paartjes neer in Onnerpolder

De witwangstern wordt niet vaak in Nederland gezien. Dit voorjaar zijn er 35 paartjes neergestreken…

12 uur geleden