Mahi schiet FC Groningen in blessuretijd langs Go Ahead Eagles

FC Groningen heeft zaterdagavond in Deventer met 3-2 gewonnen van hekkensluiter Go Ahead Eagles. FC Groningen blijft tiende in de eredivisie met één punt achterstand op Heracles dat op de plek staat die recht geeft op play-off wedstrijden voor Europees voetbal.

FC Groningen en Go Ahead zochten voor de pauze volop de aanval. FC Groningen raakte twee keer het aluminium. Een inzet van Linssen raakte via de Deventer doelman Zwarthoed de lat. Een schot van Mahi ging ook via Zwarthoed op de paal. Aan de andere kant moest FC Groningen doelman Padt een paar keer handelend optreden. Nadat Mahi in het zijnet geschoten had, was hij na 37 minuten wel succesvol: 1-0.

Na de pauze bleef FC Groningen het aluminium raken. Dit keer kopte Drost op de paal. Mahi schoot daarna voor de tweede keer in het zijnet. Go Ahead was ook een paar keer gevaarlijk en in de 74e minuut maakte Hendriks de gelijkmaker: 1-1. Vier minuten later herstelde Drost op aangeven van Bacuna de Groninger voorsprong: 2-1. FC Groningen wist de voorsprong weer niet vast te houden, want na 89 minuten maakte Maatsen de gelijkmaker: 2-2. Diep in blessuretijd zorgde Mahi er voor dat FC Groningen toch nog de volle buit pakte: 3-2.