Huurders in Selwerd-Noord willen actie

nieuws

Ongeveer dertig huurders kwamen donderdagavond bijeen in Selwerd. De avond was georganiseerd door de SP. De huurders hebben klachten over schimmel, tocht, kou en te hoge huren. Zij willen betere isolatie en meer ventilatiemogelijkheden zodat zij hun woningen droog en beter verwarmd kunnen krijgen. Daarnaast vinden zij de huren van 600 tot meer dan 700 euro te hoog.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: “Deze woningen moeten grondig gerenoveerd worden. Huurders zitten al jaren met klachten over schimmel, vocht en kou. Sommige huurders geven aan hierdoor last van hun gezondheid te krijgen.” De huurders gaan binnenkort samen met de SP op bezoek bij corporatie De Huismeesters om verbeteringen te eisen. Uit iedere straat is een huurder afgevaardigd.

Het gaat om huurwoningen van De Huismeesters in Selwerd-Noord aan de Bottelroosstraat, Berkenlaan, Lijsterbeslaan, Iepenlaan, Populierenlaan, Vlierstraat en Kornoeljestraat. De huurders gaan komende week hun klachten verder uitwerken en gaan daarna het gesprek aan.met De Huismeesters, die al heeft aangegeven te willen praten.

Deel dit artikel:

  1. Wederom moeten de huurders via een politieke partij hun gehoor krijgen,al die woningbouwverenigingen zitten vol met opvreters en profiteurs die geen clou hebben wat zich in de sociale woningsbouw zich allemaal afspeelt,Ze zetten zogeheten ‘bewonersparticipanten’ in die helemaal niet op de plek wonen waar de problemen zich bevinden en gewoon betaald werkzaam zijn voor diezelfde woningsbouw.Een bewonersparticipant moet onafhankelijk zijn!

  2. Hopen dat ze nu ook wat gaan doen inderdaad!!
    Huren van 700+ te idioot voor woorden gewoon. En dat voor asbest,kou,tocht,schimmel,vocht,slecht onderhoud. Jammer dat je eerst de media er bij moet betrekken voor ze reageren. #huismeesters Groningen#

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *