Categorieën: Nieuws

Foutje: Waterbedrijf incasseert rekening tien dagen te vroeg

Het Waterbedrijf Groningen laat de voorschotnota al op 18 april afschrijven in plaats van op 28 april.

Het Waterbedrijf zegt een fout te hebben gemaakt die niet meer terug te draaien is.

Klanten van het Waterbedrijf die daardoor in de problemen komen, moeten te afschrijving bij hun bank intrekken. Op 28 april incasseert het Waterbedrijf de nota dan opnieuw.

Andor Heij

Bekijk reacties

 • Dit gebeurt zo vaak en ook bij andere bedrijven dat ik alle automatische incasso stop heb gezet en schrijf het nu zelf over wanneer mij het uit komt.

 • Weer lekker 10 dagen rente binnen harken.. Hoe kan een automatisch incasso systeem nou ineens 10 dagen verspringen. "Door een fout van onze kant", lekker transparant weer.

 • ....... is toch weer 10 dagen extra rente # alle beetjes helpen bij deze lage rentestand ......

 • Kreeg een keurig mailtje van het waterbedrijf met uitleg en telefoonnummers voor als ik vragen heb. Zal wel een menselijke fout zijn. De 18e of de 28 e, wat maakt mij dat uit. Ik moet het toch binnen dezelfde maand betalen. In die 10 dagen veranderd er weinig aan mijn inkomen. En als het me niet bevalt is het een kwestie van de bank opdracht geven het geld terug te boeken. Het is wel netjes dat het waterbedrijf mij mailt zodat ik het weet en er niet onaangenaam door verrast wordt. Maar om eerlijk te zeggen zou het me niet eens opgevallen zijn dat het, binnen dezelfde maand, 10 dagen eerder is afgeboekt.

  • Dat mailtje is bij mij direct in de spamfolder terecht gekomen vanwege de 'handige' manier waarmee het verstuurd is. :p

 • Denk niet dat het Waterbedrijf het van de rente op haar tegoeden moet hebben, water kost ons als afnemer immers bijna niets. Ook ik heb netjes bericht gehad, ben je het er niet me eens, dan kun je het als particulier gewoon storneren, dus waar maakt men zich druk over. En zolang mensen nog voor een godsvermogen een 1.5 literflessen bronwater in de supermarkt kopen en niet het gezuiverde en schone leidingwater wat bijna wordt weggegeven, zolang hebben wij eigenlijk niets te klagen, temeer als je kijkt naar oorlog- en droogtegebieden, waar simpel en snel gezuiverd water halen
  niet mogelijk is.

 • Los van dit, maar bekijk eens hoeveel belasting 'onze' overheid heft over water. Het loopt de spuigaten uit, omdat het kan en wie hindert ze eraan? Welke toegevoegde waarde dit heffen heeft is onduidelijk, hetzelfde geldt voor energie. De overheid rooft en maalt en graait rustig verder en heeft maar één wezenlijk probleem en dat is een uitgavenprobleem en dit probleem legt ze keer op keer neer bij de burger.

  • Dat is een logisch gevolg van het regeringsbeleid wat men de afgelopen decennia heeft uitgevoerd en als het aan (Groen) (s)link(s) ligt, gaat dit nog veel erger worden. Die willen straks nog belasting gaan heffen op de CO welke je door te ademen uitstoot.

   • Alles is de schuld van Groen Links hè middenweg? Je grenzeloze haat voor die partij zegt veel over jou en het is niet zo mooi. koolmonoxide stoot een mens trouwens niet uit, dat wordt opgenomen in het bloed :p.

 • Enige jaren geleden werd ik al wel een beetje ziek, dat men andere posten, (het waterschap) ging opvoeren en afgevoerd en vervolgens opgevoerd en weer afgevoerd, dat ik het waterbedrijf een brief heb geschreven. Omdat ik ook graag overzicht wilt houden in mijn financiën. En kreeg daarop een persoonlijke brief retour van de directeur van het waterbedrijf waarin het beterschap heeft beloofd. Sindsdien gaat het goed.

 • Ben allang blij dat wij 365 dagen per jaar een betrouwbare levering van schoon en gecontroleerd drinkwater kennen en dat tegen een belachelijk lage prijs, dat heb ik in andere Europese en ook in niet westerse landen wel anders meegemaakt.

  Ik weet niet waar jij je bewering nu weer weg hebt getoverd, maar de manie van deze partij om zichzelf tot de Jezus van het milieu te kronen, begint zo langzamerhand wel dictatoriale trekken aan te nemen, nog afgezien van Klaver zelf welke zich nu als onderhandelingspartner al een papa dag heet toegeëigend waardoor zijn belang klaarblijkelijk hoger staat dan het landsbelang,a althans wat er nog van de BV Nederland over is.

 • Ik denk dat veel incasso's niet lukken, omdat bij de meeste mensen rond de 18de het geld op is. Op de 20ste komen de toeslagen weer. Een dergelijke fout kan gebeuren. Waterbedrijf handelt dit netjes af.
  Ik ben zelf helemaal niet zo tevreden over het waterbedrijf. Je kunt amper gegevens inzien op 'mijn waterbedrijf'. Alleen de 3 componenten van het voorschot worden er vermeld. De jaarafrekening krijg je als PDFje. In 2016 heb ik hem zelfs niet ontvangen. Het kopje 'saldo inzien' op de website werkt niet. Verder incasseert het waterbedrijf het voorschot per kwartaal, terwijl in NL alles per maand geregeld is. Klanten hebben zo onnodige pieken en dalen in hun jaarbegroting.
  Verder meen ik mij te herinneren dat water gratis was toen ik in 1980 op mezelf ging wonen. Ik betaal nu €180 pj. Daar zit maar voor €65 water in. De rest is vastrecht, drinkwaterbelasting en BTW over belasting. ( ja mensen dat kan allemaal in NL)
  Het water is wel schoon, maar die techniek bestaat al sinds begin 20ste eeuw en controle is er al sinds 1957. Dat mogen we nu toch wel eens gewoon gaan vinden. Of niet dan?

 • Zo gewoon als het lijkt om zuiver en gezond drinkwater de laatste decennia geleverd te krijgen is het niet, mede gelet op wat er tegenwoordig aan medicijnen, verdovende middelen en chemicaliën in ons riool wordt gedumpt, hetzij door het spoelen van het toilet, hetzij door bewust allerlei chemicaliën en andere stoffen welke in het riool worden gedumpt en toch weer gefilterd en gezuiverd moeten gaan worden om er schoon en betrouwbaar drinkwater van te kunnen gaan maken.

  Dat wij meer en meer belastingen zijn gaan betalen de laatste decennia, ook over het drinkwater is natuurlijk mede gelegen in het feit dat zuiveren meer en meer is gaan kosten en doordat wij meer en meer huidige bewoners en nieuwe inwoners in dit land krijgen welke niet langer meer, of helemaal niets bijdragen aan het vullen van de staatskas. Het zal toch allemaal betaald moeten gaan worden.

Recente berichten

Einde aan Pro-Palestijns tentenkamp op Harmonieplein na ontruiming; agenten en gemeente ruimen puin

De bezetting en de daaropvolgende ontruiming van een RUG-gebouw aan de Oude Boteringestraat betekende woensdagavond…

52 minuten geleden

Woningen De Suikerzijde krijgen platte daken: “We doen architecten hier tekort mee”

Woningen in de nog te realiseren wijk De Suikerzijde Noordzijde krijgen hoofdzakelijk platte daken. Dat…

1 uur geleden

Gemeenten maken gehakt van Vluchtelingenwerk rond taallessen voor inburgeraars

De gemeente Groningen is niet te spreken over het werk dat Vluchtelingenwerk de afgelopen twee…

2 uur geleden

Wethouder wil meer camera’s ophangen op sportpark Esserberg: “In de toekomst zorgen voor meer reuring”

Op korte termijn wordt het cameratoezicht op sportpark Esserberg verbeterd. Dat heeft wethouder Inge Jongman…

3 uur geleden

Stormbaan Ten Post wordt voortgezet op terrein zwembad Ten Boer

De stormbaan en trainingslocatie die de afgelopen jaren ontstaan is in Ten Post wordt verplaatst…

3 uur geleden

Gemeente deelt zorgen over hoeveelheid geweldsincidenten: “We zien een toename”

De gemeente deelt de zorgen van Stadspartij 100% voor Groningen over het aantal geweldsincidenten die…

4 uur geleden