Forum zoekt tweede directeur

Het Groninger Forum is op zoek naar een tweede directeur.
Naast de huidige directeur Dirk Nijdam, is er behoefte aan iemand die zich bezighoud met marketing en programmering. ‘We hebben iemand nodig die de programmering op een hoger niveau brengt en ervoor zorgt dat we op lange termijn in de picture brengen’, aldus Nijdam.
De bouw van het Forum ligt na de vertragingen door het aardbevingsbestendig maken nu goed op schema. Het biedt straks onder andere onderdak aan de bibliotheek, een bioscoop, het stripmuseum, tentoonstellingszalen en diverse horecagelegenheden.
Het Forum wil laagdrempelig zijn en mensen informeren over belangrijke thema’s in een snel veranderende samenleving. In 2019 gaat het gebouw open voor publiek.

Deel dit artikel:

 1. Tuurlijk Dirk. 1.3 miljoen bezoekers het eerste jaar. Ach, de eerste 4 jaren zullen absoluut relevant en winstgevend zijn. Met heel veel bezoekers. Bezoekers die uit nieuwsgierigheid het Forum zullen bestormen. Daarna komt de klad erin. En zullen de exploitatietekorten sterk toenemen. En zijn de hoofdrolspelers naar elders uitgevlogen. En zijn oerbewoners met een enorme kater achterlatend.

 2. haha daar begint het al…..
  nog maar een directeur erbij….. die programmering op een hoger niveau brengt.
  De huidige kan dat niet ?????? wat doet die er dan?….

 3. Verplaats de programmering naar de naast gelegen Martinitoren, een hoger niveau kun je in de nabije omgeving niet bereiken….. Of breng anders een deel van de collectie van het Groninger museum onder in dit in aanbouw zijnde Huis van Niets, wat ooit ook de start van de wilde plannen rondom en in dit dit Huis inluidde.

  1. Het ‘huis van niets’ begon ook daadwerkelijk uit het niets. Er was immers niets. Men begon namelijk een stenen gebouw. De invulling werd later bedacht. Een uitruil van een ambtelijk paleis en een tram versus het forum. Van de 3 coalitiepartijen 2006-2010. SP het ambtelijk paleis. GroenLinks de tram, waarop later 40 miljoen op moest worden toegelegd. PvdA het forum.

   Hoe verkwansel je honderden miljoenen, wat ooit bedoelt was om de Groningse economie een boost te geven. Wellicht over 10 jaar zijn oerbewoners mogelijk opzadelt met torenhoge rekeningen als gevolg van de exploitatietekorten. Geld wat dus ook niet meer in de winkelstraten van Groningen kan worden besteedt. Ondernemers daarentegen ook nog eens straks failliet gaan. Dubbel op!

 4. De invulling van HET MONSTRUM en eventuele nevenactiviteiten op het voorpleintje is bij lange na niet rond.
  Nu al een 2e directeur aanstellen getuigt van een ongepaste hoogmoed van mensen in nood.

 5. Als de “eerste” directeur het niet kan moet je die ontslaan. Blijkbaar niet capabel. Maar neeeee nog meer geld er tegenaan gooien om alles te verdoezelen. Bah, vies prestige project wat de belastingbetaler handen vol met geld kost.

  Dit project is er niet voor de doorsnee burger. Alleen hipsters (verwende nep hippies), ambtenarenvolk en lui van de kunstacademie zullen er komen. Kortom arme lui die aan een subsidieinfuus liggen en totaal geen geld meebrengen. Enorm nutteloos kostenpost dat forum.

 6. Mijn advies aan sikkeneurige mensen is altijd om een hond aan te schaffen en daar lekker veel mee te wandelen. Dat is heel wat gezonder dan met een sacherijnig gezicht allerlei negatief commentaar te posten in fora op internetsites.

  Tip: in Zuidwolde is een asiel. Voor weinig geld kun je daar een hond afhalen.

  1. Ach Sjaak, wiens brood men eet, wiens woord men spreekt, blijkt ook nu maar weer eens met deze bijdrage van jou.

   Ik begin het telkens amusanter te vinden dat er nog altijd lieden zijn welke geloven in het verhaal van o.a. meneer Nijdam waar het om ” een sluitende begroting gaat” voor dit Huis van Niets. Het was niets, het is niets en het wordt niets zonder structurele donatie van enkele miljoen op jaarbasis. afkomstig van de huisbaas, in dit geval de gemeente Groningen.

 7. Ik denk aan mevrouw mr. Betty de Boer, oud-lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens de VVD en oud-lid van de gemeenteraad van Groningen. Marketing, programmering en commercie liggen haar m.i. heel goed.

  Zeer belangrijk is publiek-private-samenwerking (PPS).

 8. Dirk Nijdam is niet geschikt maar we sturen hem niet weg maar creëren nog een directeur zetel erbij typisch ziek ambtenaren gedrag.

 9. De gebruikelijke figuren zijn weer bezig met hun nutteloze gezeik op een prachtig gebouw zowel qua uiterlijk als qua functie. Wat een leven heb je dan? Alleen maar afkraken en afzeiken. De enige keer dat er een positief geluid te horen is dan is dat om elkaars gezeur te bejubelen.

  1. Qua functie mooi? Grapje zeker.

   Waarschijnlijk wordt dit een door Podemos (George Soros) goedgekeurd brainwash-oord voor onversneden cultuur-marxisme.

   De in-en inzieke politieke stroming die de vernietiging van cultuurhistorie voorstaat, en dus blij is met het MONSTRUM; de doodsteek voor het historische karakter van het eens zo fraaie prachtige Hanzestadje Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *