FC Groningen walst over PEC Zwolle heen

FC Groningen heeft zondagmiddag thuis met 5-1 gewonnen van PEC Zwolle. FC Groningen is daardoor nog slechts één punt verwijderd van de negende plaats in de eredivisie die recht geef op play-offs voor Europees voetbal. Heracles staat momenteel op die plek.

FC Groningen walste voor de pauze over PEC heen. Na 14 minuten scoorde Linssen op aangeven van Mahi. Vier minuten later scoorde Mahi zelf na een lage voorzet van Idrissie. In de 37e minuut nam Idrissie een corner en Linssen kopte raak: 3-0. FC Groningen kreeg voor rust nog een paar goede kansen.

Na de pauze kwam PEC direct op 3-1 via Brock-Madsen. PEC wilde op jacht naar meer, maar Davidson haalde een inzet van Menig van de lijn. In de 53e minuut stelde FC Groningen weer orde op zaken toen Mahi de 4-1 aan kon tekenen. Invaller Sorloth miste nog een grote kans na een fraaie actie van Idrissie. Na 88 minuten was Sorloth wel de aangever door Hrustic aan te spelen, die met een hard schot voor de 5-1 eindstand zorgde.