FC Groningen walst over PEC Zwolle heen

sport
Foto: Sportphotoagency.com FC Groningen viert een doelpunt

FC Groningen heeft zondagmiddag thuis met 5-1 gewonnen van PEC Zwolle. FC Groningen is daardoor nog slechts één punt verwijderd van de negende plaats in de eredivisie die recht geef op play-offs voor Europees voetbal. Heracles staat momenteel op die plek.

FC Groningen walste voor de pauze over PEC heen. Na 14 minuten scoorde Linssen op aangeven van Mahi. Vier minuten later scoorde Mahi zelf na een lage voorzet van Idrissie. In de 37e minuut nam Idrissie een corner en Linssen kopte raak: 3-0. FC Groningen kreeg voor rust nog een paar goede kansen.

Na de pauze kwam PEC direct op 3-1 via Brock-Madsen. PEC wilde op jacht naar meer, maar Davidson haalde een inzet van Menig van de lijn. In de 53e minuut stelde FC Groningen weer orde op zaken toen Mahi de 4-1 aan kon tekenen. Invaller Sorloth miste nog een grote kans na een fraaie actie van Idrissie. Na 88 minuten was Sorloth wel de aangever door Hrustic aan te spelen, die met een hard schot voor de 5-1 eindstand zorgde.

Deel dit artikel:

 1. De negende plek geeft recht op play-offs, aldus voorgaand artikel. Nou heeft dit FC gezien de gehele competitie niets maar dan ook helemaal niets te zoeken in Europa. Dus vergeet die play-offs en laten ze de focus alvast op het volgend seizoen richten. Weg Faber, weg Nijland dus een frisse start met een frisse staf en bestuur

   1. Mijn zuurgehalte is wat betreft de FC meestal niet zo groot, maar wat betreft Faber heb ik toch zo m’n twijfels gekregen. Dat bepaalde jongens niet hebben gebracht wat van ze verwacht werd kun je hem misschien niet kwalijk nemen, maar verdedigend, zoutloos voetballen toch wel. Da’s tactiek, het is niet dat spelers ineens behoudend gaan voetballen uit zichzelf.

    Nijland mag van mij blijven. Daar heeft de club onnoemelijk veel aan te danken.

   2. Denk dat de bal percentueel veel vaker naar voren gespeeld onder Faber dan onder Van de Looi. Komt ook door Bacuna. (Deze speelt bijna alles op tempo naar voren).

    Hans Nijland en Renze de Vries verdienen een standbeeld bij het Noordlease Stadion. Maar toch denk ik dat zelfs voor Nijland geldt dat er tijd is van komen gaan.
    De matige sfeer in voormalige Groene Hel komt ook doordat Nijland bankklerk Jeltema handhaaft. Deze ex-speler van FC Lewenborg en VV Eenrum probeert (ter meerdere glorie van zichzelf?) heel zielig Ajax te imiteren. Terwijl het Groningen publiek zich herkent in, en warm wordt van 4-4-2 Groninger Totaal Pressie Voetbal.

   3. Renze de Vries een standbeeld kan ik toch ook niet echt met je eens zijn. Ja, mooie jaren gehad onder de Vries, maar we weten achteraf hoe en waarom en dat heeft de club bijna de kop gekost. Nijland daarentegen heeft er wel een kerngezonde club van gemaakt, met toch ook mooie jaren voetbal.

    Mijn favoriete trainer is en ik denk van de meesten, nog steeds Ron Jans. Die had eigenlijk alles in zich wat voor mij Groningen is. Strijd en proberen de tegenstander op te vreten. Toch zeker in eigen huis. Maar onder Van de Looi heb ik ook mooie wedstrijden gezien en hij heeft nou eenmaal die beker gewonnen als trainer. Wat ik onder Van de Looi tenminste nog wel zag, is naar voren verdedigen, de tegenstander proberen zonder bal vast te zetten en van daaruit omschakelen bij bal veroveren. Ik kon dat wel waarderen. Ik heb ook wel het idee dat Faber dat ook wel probeert, maar wel veel behoudender. Ik krijg ook niet echt het gevoel dat er een enorme klik is tussen Groningen en Faber. Is ook niet heel gek, Jans en Van de Looi zijn beide clubmensen, die kenden het clubcultuurtje sowieso al. Maar het kan erger, we hebben ooit één jaartje die flapdrol van een Maaskant gehad, met z’n randstedelijke grote bek. Dan is Faber in ieder geval nog een vriendelijke vent, zonder dat dik doun van dai Maaskant.

   4. Grotendeels met je eens.

    Van de Looi heeft ons de beker bezorgd, en heeft het daarom goed gedaan. Maar Renze verdiend mijn inziens wel de nodige lof. Renze deed het niet voor eigen glorie, maar voor onze club. Met hem kwam de verbeelding aan de macht, en dat konden we in het Noorden wel gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *