Categorieën: Nieuws

“Duidelijkheid nodig over bed bad brood-voorziening”

De raadsfracties van VVD, CDA en Stadspartij willen duidelijkheid over hoe het verder gaat met de bed, bad en broodvoorziening in de stad.

De voorziening aan de Helsinkistraat kost de gemeente drie miljoen euro per jaar. De drie partijen waren daar niet blij mee. Ook gezien de vorming van een nieuw kabinet willen ze weten wie er dan opdraait voor de voorziening voor afgewezen asielzoekers. De partijen willen ook weten of het stadsbestuur in overleg gaat met andere gemeenten in de provincie.

De fracties vinden de opvang geen taak van de gemeente, mede omdat staatssecretaris Dijkhoff weigert mee te betalen. Hij wil in totaal acht voorzieningen overhouden en de bed, bad broodlocaties sluiten. De drie partijen willen niet dat de bewoners op straat belanden, maar dat ze meewerken aan terugkeer naar hun geboorteland.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • "De drie partijen willen niet dat de bewoners op straat belanden, maar dat ze meewerken aan terugkeer naar hun geboorteland."

    Als het rijk ze op straat gooit dan wordt het vanzelf een taak van de gemeente. Als ze in de illegaliteit belanden heb je helemaal geen zicht op terugkeer. Wat de toekomst brengt, hangt van de coalitievorming af.

  • Maak gewoon een dorp met containerwoningen waar men kan verblijven tot het moment daar is dat men daadwerkelijk terug wil en ook gaat keren. Nu is het al jarenlang dweilen met de kraan open. Het is nu wel wereldwijd bekend wat de asielprocedures in dit land en in Europa zijn. Als men daar nu nog met boter op het hoofd een asielstatus denkt te kunnen krijgen, meld je dan aan met een geldig paspoort of identiteitsbewijs, zo niet voorlopig naar zo`n containerdorp, tot er duidelijkheid komt of men zelf tot bezinning is gekomen om dan toch maar mee te gaan werken aan terugkeer.

  • Geef die Nederlandse jongens, die dag in dag uit in de stad zwerven maar eens een woning. Bouw daar maar mooie 1 persoonshuizen voor. Die jongens willen niet naar de daklozen opvang, die willen gewoon een huis om in te wonen. Dan kunnen de BBB gasten achter aansluiten en gebruik maken van de bestaande daklozen opvang.

Recente berichten

“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, aan het einde van de week 24 graden”

De komende dagen zijn er wolkenvelden maar laat de zon zich ook zien. Volgens OOG-weerman…

6 uur geleden

Hulpdiensten redden hond uit Hoornsediep: “Dier had de lijn losgerukt”

Brandweerlieden hebben dinsdagavond een hond gered uit het Hoornsediep. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate…

6 uur geleden

Kleurrijk spektakel in De Poffert: “Het is genieten”

Wie deze dagen door De Poffert rijdt zal het niet ontgaan zijn: tientallen kleurrijke bloemen…

6 uur geleden

Meikermis succesvol verlopen, tienduizenden bezoekers

De meikermis zit er op. De gemeente spreekt van een succesvol evenement dat naar verwachting…

7 uur geleden

Manifest om dorpen leefbaar te houden: “Komt steeds verder onder druk te staan”

De Dorpscoöperatie Ten Boer heeft een manifest opgesteld dat er voor moet zorgen dat dorpen…

7 uur geleden

Automobilist zonder geldig rijbewijs na achtervolging aangehouden

Agenten hebben dinsdagavond na een achtervolging een automobilist aangehouden die zonder geldig rijbewijs achter het…

8 uur geleden