Categorieën: Nieuws

Demonstraties zonder grote problemen verlopen

De demonstratie van Pegida en van Groningen Tolerant zijn zondagmiddag zonder grote problemen verlopen. Politie te paard moest enkele keren ingrijpen om te voorkomen dat aanhangers van Pegida werden aangevallen door tegenstanders.

De vier minderjarige jongens die kort voor het begin van de demonstratie van Pegida werden aangehouden, onder meer voor bezit van een boksbeugel en vuurwerk, hadden volgens de politie niets met de demonstratie te maken.

De demonstratie van Pegida rond de Vismarkt trok ongeveer vijftig personen. Die van Groningen Tolerant op de Grote Markt telde ongeveer 300 belangstellenden. Pegida wil een eind aan het opnemen van vluchtelingen in ons land, Groningen Tolerant wil deze mensen juist welkom heten. Beide groepen liepen een route door de binnenstad, zonder elkaar tegen te komen.

Rond de Brugstraat en Pottenbakkersrijge dreigden enkele confrontaties toen een groep anti-fascisten de demonstratie van Pegida wilde verstoren. Politieagenten te paard greep in, zodat de Pegida-aanhangers konden doorlopen.

Foto Elin Stil
Foto Elin Stil
Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ze moesten met de knuppel erover bij die linkse lui maar groningen he linkse stad jammer

    • Jij wilt dus mensen met een andere mening met een knuppel neerslaan? Is dat ook jou vrijheid van meningsuiting soms? Omdat je je mening niet voldoende met woorden kunt uiten heb je een knuppel nodig?

  • @Grunn

    je hebt links en extreem links. Die antifapipo's zijn jammer, de stad niet.

  • Toen niet, nu niet en nooit meer fascisme. Zeer ironisch aangezien die AFA lui de grootste en gevaarlijkste fascisten zijn op dit moment! Provoceren en geweld gebruiken en ook steeds weer de confrontatie opzoeken. Zielige stumperds van AFA

  • Nu we het toch over fascisten hebben ..er waren er wel 300 vanmiddag op de grote markt ..jammer dat deze agressieve groep enig zelfkennis ontbreekt.
    Wat een randdebielen ..
    En de anderen maar de schuld geven ..

  • Wie heeft deze reportage trouwens gemaakt ? zet boven de film Demonstratie Pegida voor en tegenstanders ?
    Waar de tegenstanders (die dumme gutmesnchen) op de Grote Markt vol in de aandacht kwamen van de meer dan 7 minuten durende opname die werd gemaakt.
    En dan op de Vismarkt Waar DE Demonstratie was van Pegida.
    Waar uitgebreid werd gedemonstreerd ..ja .ja .zeker ....wel ...
    En waar "enkele flitsen" van enkele seconden werden getoond.
    Die er tussen waren gefrommeld in het filmpje
    Omdat anders de titel Demonstratie Pegida ( voor en tegenstanders ) wel een heel erg belachelijk titel zou zijn geweest.
    Beetje lullig toch ?
    Het is wel duidelijk aan welke kant de mening staat hier in Groningen.
    Ach U komt er wel achter ..en zeg dan niet ..dat U het niet wist ..dat U niet bent gewaarschuwd..

    http://mijnoverdenkingen.blogspot.nl/2017/01/ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet-wilders.htm

  • Nadat ik zondag het trieste groepje stumperds, hoogstens 20, op de vismarkt heb zien staan ben ik doorgelopen naar de grote markt. Tussen de bomvolle terrassen stond er een groep van zo' n 300 mensen voor een podium te luisteren. Nieuwsgierig als ik ben ben ik er naar toe gelopen om te horen wat er vanaf het podium gezegd werd. Mensn met allerlei achtergronden stonden door elkaar. In een bijna feestelijke sfeer werd gevierd dat Groningen tolerant is. Daarna vertrok deze groep voor een demonstratie. Ik heb ze later terug zien komen op de grote markt, nog steeds geweldloos. Zo'n demonstratie /bijeenkomst mag van mij wel elke dag. Beter dan dat kleine groepje opgeschoten intolerante schreeuwers, waarbij het mij niet zou verbazen als ze uit de randstad komen, die ik op de vismarkt tegen kwam.

      • René, Ik had het over de mensen die ik heb waargenomen op de vismarkt en de grote markt. Waar jij het over hebt zijn mensn die geen onderdeel uitmaakten van de mensen op de grote markt. Ik heb ze in ieder geval niet gezien. En, in aanvulling op je eigen knip en plakwerk, maakten ze volgens het artikel op RTV noord, geen deel uit van de groep die op de grote markt de manifestatie heeft georganiseerd. Maar ik vrees dat jij iemand bent met oogkleppen op die alleen de dingen eruit pikt die je eigen vooroordeel bevestigd. http://www.rtvnoord.nl/nieuws/176609/Den-Oudsten-is-over-het-algemeen-tevreden-over-demonstraties-binnenstad

    • Marie, laat Stroobos maar wat raaskallen, trek je er niet veel van aan, hij is al jaren het zuurste wat Oog Reakties te bieden heeft, arme moderatoren-denk ik wel eens

      • Tja ..het is zuur ..dat men niet doorheeft wat voor spel er wordt gespeeld over Jullie tere hartjes.
        Dat men zelf de asielzoekers importeert via een pendeldienst vanuit het Midden_ oosten.

        http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/04/nederlandse-boten-helpen-mensensmokkelaars-aan-verdienmodel-488977/

        Het is zuur vanaf mijn kant bekeken dat MEN het niet wil zien ..
        Blinde ..volgzame .. misleide.. gehersenspoelde kippen.
        Ik vraag me af welke hersens ?
        ..en maar zeggen dat ik het zuur ben .
        Ik spetter een beetje in Uw denken ..en probeer U iets te laten zien ..
        De tsunami blijft komen ..elke dag ..en gaat maar door .

        Heel geniepig en stiekem komt het ZUUR Europa binnen.
        Straks zoveel... dat ook U zich zal branden ..
        Dat..mocht de pleuris helemaal uitbreken voor zover U het nog niet helemaal door hebt.
        HET ZUUR zal ons allemaal opbreken.
        Ik hoop dat U bent voorbereid .
        Ik ben dat namelijk wel .
        Ik zal mijn huid duur verkopen.

  • De communisten/socialisten waren vroeger tegen een dominante rol van religie in de maatschappij en vooral politiek. Maar dat is helaas sinds de jaren 80 180 graden omgedraaid waar het gaat om de Islam, het ter sprake brengen van de negatieve uitwassen van de Islam dan wordt je binnen 1 minuut uitgemaakt voor racist (wat compleet niet klopt want de Islam is geen ras).

    • Onzin, alleen als je ongenuanceerd de hele islam en alle moslims over een kam loopt te scheren, zoals velen doen. Het is evengoed discriminatie als je op basis van algemene neutrale kenmerken een hele groep uitwassen aanrekent. We leven in een samenleving waar we op individuele basis beoordeeld moeten worden, niet op onze afkomst en of religie. Ik vind van alles van godsdiensten, maar ga dat niet generaliseren naar individuele mensen. Dat is lomp en dom. Dat je zielig gaat lopen doen omdat je kritiek krijgt over je uitlatingen is een teken dat je het niet helemaal begrepen hebt.

  • Had de politiek in Nederland en in de hele westerse wereld de afgelopen decennia meer aandacht geschonken aan de onvrede onder haar bevolking en niet alles had weggekeken of weg beredeneerd en had men haar koers danig gewijzigd, dan hadden organisaties als in dit geval Pegida, of een partij als de PVV niet eens bestaan. Het afgelopen jaar hebben politiek correct bevonden lieden, waaronder (ex) politici als Wouter Bos, enkele voormalige politici als Bolkestein en Fortuijn openlijk gelijk gegeven, o.a. waar het om hun standpunten van massa immigratie en bijbehorende structurele inburgeringsproblemen en torenhoge uit de hand gelopen kosten gaat. Dit valt door de huidige politiek ook niet langer meer te verdedigen, zij het dat het nu feitelijk te laat is, want de ontstane onvrede in dit land en in Europa, ga je echt niet meer stoppen met in dit geval goedbedoelde sponsoracties als van de SP.

    • Er is juist veel aandacht geschonken aan onvrede en de hele politiek is verrechtst. Maar voor onvrede geldt het zelfde als voor alles waar je aandacht aan besteedt. Het groeit. Het zelfde zie je in de aardbevingsproblematiek. Minder aandacht aan onvrede zou dus een goede zaak zijn.

      • Als de Nederlandse politiek werkelijk verrechtst zou zijn, kende Nederland nu rond de 14 miljoen inwoners in tegenstelling tot het huidige aantal van rond de 16.8 miljoen. Nederland is meer dan centrum links gebleken de afgelopen decennia, mede dankzij de PvdA en haar aanhang destijds.

      • Ga je die stelling nog onderbouwen? Nee zeker. In 1979 had Nederland 14 miljoen inwoners. 1979 is precies het jaar waar jouw mentale ontwikkeling is blijven hangen en sindsdien mag er van jou niets meer veranderen en moet alles wat wel veranderd is worden teruggedraaid.

  • Wat denk je wat er zou zijn gebeurd als rechts werkelijk had geregeerd vanaf de jaren `70 tot tot anno nu? In 1971 riep de VVD al op om maatregelen te gaan nemen/wetgeving te gaan maken, om problemen met destijds gastarbeiders genaamde lieden na een eventueel ontslag door of na beëindiging van de werkzaamheden, geen permanente medelander te laten worden en terug te laten keren naar hun geboorteland. De VVD werd destijds weggehoond, dat zouden volkomen overbodige en zinloze maatregelen zijn. De negatieve gevolgen kennen en ervaren wij nu allemaal. Trouwens ik hoop Marcus, dat jij niet nog langer in je adolescentie blijft hangen.

Recente berichten

Handig in de Buurt baalt van nieuwe procedure wegbrengen grofvuil: “Je maakt het mensen moeilijk”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte baalt van de nieuwe procedure bij…

11 minuten geleden

Student & Stad veroordeelt plannen kabinet om langstuderen zwaarder te straffen

De fractie van Student & Stad heeft in een gezamenlijke verklaring met andere studentenpartijen uit…

2 uur geleden

Koperdieven slaan toe bij spoor Glimmen

Koperdieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toegeslagen langs het spoor bij Glimmen.…

2 uur geleden

Aardbeving gemeten bij Garsthuizen

Bij Garsthuizen in de gemeente Eemsdelta heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een…

2 uur geleden

Politiek dringt aan om wijkpark te realiseren in Groene Enclave Reitdiep

Er moet werk worden gemaakt om een wijkpark te realiseren in de Groene Enclave in…

6 uur geleden

Bakkerij Crebas aan Steentilstraat gaat voor onbepaalde tijd dicht

Bakkerij Crebas in de Steentilstraat gaat vanaf 1 juni voor onbepaalde tijd dicht. Dat melden…

7 uur geleden