Categorieën: Nieuws

Demonstraties zondag strikt gescheiden

De burgemeester wil dat de demonstranten van Pegida Nederland en het Comité Groningen Tolerant elkaar niet ontmoeten.

Zij hebben bij het stadsbestuur demonstraties aangekondigd voor aanstaande zondagmiddag 9 april. Groningen Tolerant vertrekt vanaf de Grote Markt en Pegida vertrekt vanaf de Vismarkt. Pegida wil dat de opvang van vluchtelingen stopt, Groningen Tolerant wil vluchtelingen juist welkom heten. Voor een demonstratie is geen vergunning nodig een melding bij de burgemeester is voldoende.

Burgemeester Peter den Oudsten houdt de ontwikkelingen rond de openbare orde en veiligheid nauwlettend in de gaten.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Van die gastarbeiders (lees politici) in Groningen, dat iedereen maar welkom wilt heten. En de Groningers als 2derangsburgers laat barsten. Dit in het armste deel van Nederland. Groningen als wingewest. Pegida welkom!

  • Daar tegenover Gea, staat dat de problematiek die zich her en der voortdoet in Groningen amper aan de orde is. In tegenstelling tot de Randstad, Gorinchem en dergelijke zijn wij Groningers gemoedelijk, tolerant en hebben we NIETS aan haatzaaien en intolerantie. Natuurlijk wel met de nodige maatregelen (kijk maar naar Ter Apel), en met juist beleid. Maar de houding van Groningers tegenover 1) vluchtelingen en 2) al gevestigde moslims is een voorbeeld voor de rest van Nederland. Wat dat betreft heeft Pegida in deze stad niets te zoeken. Ga dan in Den Haag, Utrecht of Rotterdam demonstreren

    • Dat willen we graag zo houden. Voorkomen is beter dan genezen. En sluit mij volledig aan bij de woorden van Mart Bosman. We hebben al genoeg sores in Groningen. Dit kunnen we er niet bij gebruiken! Hoe wil je in godsnaam deze mensen huisvesten en van werk voorzien? Terwijl Groningen al decennialang van oudsher kampt met een zeer slechte arbeidsmarkt. En nu ook de problematiek zich aandient mbt het huisvesten van zijn inwoners. De wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn immers ook gigantisch lang.

  • Groningen is geweldig. Slecht 7% PVV stemmers in de stad. Zondag even een piek en daarna weer normaal. Iedereen die zondag in de stad werkt en een kleurtje heeft zet hem op, Geef ze koffie, schudt ze de hand en wens hun ook een warm welkom in deze heerlijjke veelzijdige stad. We overleven deze invasie wel!

    • De PvdA was ooit de grootste politieke partij in Pekela. Vervolgens werden zij afgetroefd door SP ivm de barslechte sociaal-economische toestanden. Totdat zich het probleem ging aandienen rondom de asielzoekers cq vluchtelingen. Inmiddels is de PVV virtueel de grootste in Pekela. Laten we dus in de stad Groningen op voorhand voorkomen, dat de PVV hier dus geen kans krijgt. Het is nu nog een ver van mijn bed show, maar zodra het straks dichterbij komt, dan zal je zien, dat ook het politieke landschap in de stad Groningen volledig gaat veranderen.

  • Ik kom vanuit de Randstad deze zondag naar het nog mooie Groningen voor de Pegida demonstratie.
    Hele stadsdelen in Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam zijn verloederd in afgelopen 30 jaar tijd. Er is niets mis met immigratie als het rustig en ontspannen gaat. Maar waarom hele familie's importeren uit landen, die nog in de middeleeuwen leven. We bouwen maar 40.000 huizen per jaar in Nederland per jaar; maar er zijn 57.000 asielzoekers naar Nederland gekomen in jaar 2015. De wereldbevolking groeit met 200.000 mensen PER DAG. Net zo veel als de stad Groningen. Hoe kunnen wij de wereldproblemen oplossen met onze 200 bij 200 km, waarvan 20 bij 20 km onveilig is vanwege aardbevingen.

    • Dat was 2015, dat is flink gedaald in 2016 naar 31000. Asiel komt in golven. Ook lang niet alle aanvragers mogen blijven. Duitsland vangt vele malen meer asielzoekers op dan Nederland. Veel Syriers die hier komen zijn hoger opgeleid. Niet te vergelijken met laag opgeleide bergbewoners die we hier in de jaren zeventig en tachtig hebben binnen gehaald. Ze spreken Engels en kunnen goed communiceren. Eigenlijk kunnen we die mensen hier goed gebruiken in verband met de bevolkingskrimp en vergrijzing, maar ze zullen we Terug gaan als Syrië weer opgebouwd wordt, dictator of niet (want dat zijn ze wel gewend en het alternatief een strenge Moslimstaat, zal velen ook niet aanspreken, dan kun je beter je eigen leven leiden en je niet bemoeien met de politiek. Leuk hé kiezen tussen een gifgasgebruikende tandarts en een ideologieopleggend regime waarvan je nog niet weet welke smaak het heeft. Als Turkije nog verder zijn gang mag gaan zijn de Syrische Koerden ook niet meer veilig. Ze kunnen zich moeilijk tegen ISIS en Erdogan verdedigen. Je zou je beter druk maken om de oorzaken van de vluchtelingenstromen want alleen een muur optrekken rond je land is dweilen met de kraan open. Het helpt even maar uiteindelijk komt de ellende hier ook naar toe, niet in de vorm van vluchtelingen maar in de vorm van oorlog en vernietiging.

    • Mijnheer komt vanuit de randstad ons hier in het noorden even vertellen hoe wij met elkaar om moeten gaan. En dan ook nog even een opmerking maken over de aardbevingen waar de randstad goed van heeft geprofeteerd. Ik zou zeggen ga lekker ergens halverwege richting het noorden op de biblebelt mensen vragen hun kinderen in te enten. Mensen in het noorden staan niet te wachten op intolerante betweters uit de randstad die ons komen vertellen hoe wij met elkaar om moeten gaan. Ik ben blij dat aan het stemgedrag van de afgelopen verkiezingen is af te lezen, dat het haatzaaien hier in het noorden nog geen grote aanhang heeft.

      • Verdiep je goed in de islam..... je kunt niet anders concluderen dat het synoniem is met terreur en onderdrukking!

  • Beste Mart, blijf toch aub thuis. Jij hebt geen idee hoe de Groningers hiermee omgaan. Protesteer dan in je eigen omgeving. En zijn er Groningers ontevreden, dan kunnen ze heus voor zichzelf opkomen, kijk maar naar de aardbevingsdemonstraties. Nee, wij kunnen wereldproblemen niet oplossen, maar wel een steentje, als is die maar klein, bijdragen

  • Heeft U al zandzakken gekocht ?
    Of iets geregeld bij grote amok ?
    Kaarsjes...? en batterijen voor Uw FM radio ?
    Een kast/kelder/zolder vol met opgeslagen spullen om het enkele tijd uit te kunnen zingen omdat de buurtwinkel al 3 weken gesloten is ?
    Een stalen deur en kogelvrij glas ?
    Omdat er geen gas en stroom meer is, en geen water ?
    Een ramp/aan de gang is of een oorlog die niemand wil ?
    Behalve ( zo schijnt) de moslim en de gehersenspoelde Gutmensch ??
    De trammelant die wij stilletjes sluipenderwijs Europa binnenhalen ?
    Of zelfs al tussen ons woont ?
    En dan de illegalen ( ik zou bijna zeggen geluk/bij een ongeluk ) verongelukken in een overvolle busje.?
    Het op deze wijze formuleren “geluk/bij een ongeluk” over de illegalen in ons land zal ik ook wel weer worden aangesproken.
    Hoe kom je er anders achter ?
    Voor alle duidelijkheid ik heb begrepen dat het goed is afgelopen met deze mensen .
    En nou ..Hups.. een “ander”. Busje in en terug naar land van herkomst.
    Sjips ..dat kan dus niet he ? ( geen papieren)..dus Hups naar Ter Apel of Groningen ..
    Sjips.. dat kan niet “DE BOOT IS VOL” ..kunnen ze daar lekker over straat gaan zwerven.
    Ach… we bouwen wel even een Nieuw asielzoekerscentrum.
    Kost maar 3.5 miljoen ..geen toestemming van Den Haag
    Dan betalen we het zelf wel uit de gemeentelijke kas toch ?.
    Weet U ook direct waarom de lasten weer omhoog gaan volgend jaar.
    Bestuurlijke ongehoorzaamheid ..kent U deze term ?
    Dat mag gewoon hé ?
    Zou U eens moeten doen als BURGER..!!
    Een boompje kappen bijvoorbeeld ( illegaal )..
    Tjonge ..tjonge ..tjonge..
    Men stapt doodgewoon in een personen autootje en tuft de grens over waar de controle minimaal is maar soms hebt U pech .
    Dan wordt U aangehouden in uw autootje ..of men wordt ergens in Nederland uit een koelcel van een vrachtauto gehaald?

    Men komt pas op deze wijze in beeld bij de politie/justitie.
    Door het open grensbeleid, het beleid dat de ondergang van Europa wordt.
    En maar zeggen dat gebeurt niet in ons land ?
    Het zogenaamde topje van de ijsberg ..”toevallig” ontdekt door een ongeval ? Of door een tip van een collega vrachtwagenchauffeur ..die waarschijnlijk PVV stemt ?
    2 Voorbeelden van de misschien wel duizenden gevallen per dag die niet worden ontdekt of doorgegeven ?
    U weet het toch.. of wil het niet ?
    Dat vele illegalen misschien ( nog steeds) wel met de Euro Lines bussen deze kant opkomen ?
    Nog steeds ?
    Het is bekend ..maar of er iets aan gedaan wordt ?
    Ik heb mijn twijfels.

    Noord Europa Zweden..Denemarken ..Noorwegen Duitsland Nederland en zelf Engeland.

    Het vervolg traject HET DOEL van de ( al dan niet) economische /vluchtelingen/c.q. terroristen ? ?
    Vraagt U zich ook nog af waarom de Engelsen afhaken en zich losmaken ( weer grenzen stellen) aan personen die HUN land willen binnen komen ?
    Personen ..
    Die met duizenden per dag opgepikt worden in de Middellandse Zee nadat ze per persoon DUIZENDEN Euro's hebben betaald aan de smokkelaars ?
    Men komt zonder papieren Europa binnen maar hebben wel een mobiele telefoon om het thuisfront te melden dat het is gelukt ?
    Bewust zonder papieren.!!
    Want zodra men een voet op Europees land zet kan men niet worden teruggestuurd.
    Met dien verstande
    De... "HUN" .. oorlog en geloof.. en de cultuurverschillen daaromtrent, onderling uitvechtend meenemen Europa in.
    Deze onderlinge verschillen gaan gewoon verder ook al zijn ze uit de “gevarenzone”.
    Daar MOETEN wij mee dealen ?
    Dealen met…de vele risico’s voortkomend uit hun “andere” cultuur en geloofsdenken.
    En ondervindend aan lijf en leden wat zich normaliter uit in onderlinge gevechten en amok/moorden of een terroristisch aanslagen nu meenemen tot onze voordeur ?

    Dat allemaal meenemend vanuit het Midden_ Oosten
    Met als gevolg voor ons dat wij er ook mee te maken krijgen ?
    Diefstal /zakkenrollerij/gevechten/intimidatie/aanslagen.
    Beticht worden van racisme/ intolerantie en populisme ?
    Opkomen voor jezelf ..en dan worden beschuldigd van populist/fascist of racist ?
    Opkomen voor jezelf en je eigen land en dan worden vermoord door een extreem linkse activist
    Met als gevolg dat JIJ "PIM" al 10 jaar dood bent en die Volkert v Der Graaf ( jou moordenaar) WEER gewoon vrij rondloopt ?
    Met nog exact dezelfde idiote vooroordelen ?
    Vind dat hij het recht had om iemand te vermoorden en totaal geen spijt heeft ?

    Levensgevaarlijk ..

    Net zo gevaarlijk als die geflipte extreme moslims..
    R.I.P Theo..
    Er is een ondergrondse oorlog aan de gang en niemand ziet het.
    Een oorlog die zomaar eens verder open kan breken/uitbreken.
    Kijk wat @mac zegt:
    "uiteindelijk komt de ellende hier ook naar toe, niet in de vorm van vluchtelingen maar in de vorm van oorlog en vernietiging".
    En dat zou versneld gebeuren omdat Wij Nederlanders onze grenzen zouden sluiten ?.
    Ik zou zeggen ( om onze kinderen en kleinkinderen te beschermen) gooi die grenzen NU dicht ..en niet over 25 a 30 jaar want dan is het zeker te laat.

    Zal @mac een zorg wezen ..hij heeft zijn leven dan in redelijke zorgeloosheid geleefd toch.
    Men kan lekker genieten van een uitkering opgebracht door de babyboomer zoals ik.
    Die afgelopen 44 jaar onafgebroken heeft gewerkt en een flink deel van zijn salaris ingeleverd omdat mogelijk te maken.
    Die verplicht wordt om door te werken ( tot de dood er opvolgt) en vaak eerder...
    Zodat deze manier van sponsoring van de werklozenmaatschappij betaald wordt door het slaafse klootjesvolk .
    Ik mak me geen zorgen om MIJN toekomst @mac ..
    Zo oud als ik nu ben zullen mijn kinderen waarschijnlijk nooit worden.
    Ik voorspel een humanitaire wereld ramp op een dusdanig korte termijn, dat ik me geen illusies meer maak over mijn pensioen.
    De leden van Pegida en de leden van Comité Groningen Tolerant die aanstaande zondag gaan demonstreren in Groningen worden strikt gescheiden.
    Dat strikt gescheiden gebeurd onder de noemer veiligheid en bij vooroordeel wordt ( in mijn ogen ) tegen de agressiviteit van de Pegida demonstraten Burgemeester Peter den Oudsten houdt de ontwikkelingen rond de openbare orde en veiligheid nauwlettend in de gaten.
    Ik voorspel een gewelddadig treffen tussen beide partijen waar TOLERANT Groningen de aanstichter zal zijn .
    Mijn ervaringen met de zogenaamde Gutmenschen van Groen linksen…D66 en S P is dusdanig dat ik mijn hart vast hou.
    Die Phalanx der Gutmenschen: "Wer nicht so will wie ICH ... ist böse und zu verteufeln ... am Besten als NAZI ...
    denn was gut ist, weiss ALLEIN ICH!!!"
    ( vertaling)..
    De orde van de wereldverbeteraars : “Wie niet wil wat IK wil..
    Is slecht en te ( mag men) demoniseren.. het beste tot NAZI..
    Want wat goed is, weet…(bepaal) ALLEEN IK .!!
    Het wordt trammelant Zondag ..

    • Goed verhaal. Je hebt het gelijk aan je zijde, maar soms moet je je gelijk halen b.v. in Groningen door mee te lopen. Laat je niet provoceren door de "goedmensen" in de Stad!!!

  • Hupsakee .. meerdere doden in het ooit zo vredelievende Stockholm. 'Truck rijdt in op voetgangers Stockholm'

    Vooral blijven wegkijken mensen!

    • Een daad van een persoon alle vluchtelingen aansmeren, nee dat is helemaal niet racistisch hoor Gea en het leidt ook niet tot moslimsvervolging en uiteindelijk moslimvernietigingskampen. Helemaal niet. Kijk jij maar niet weg, maar recht in de ogen van het kwaad en dat is niet heel moeillijk. Gewoon boven de wastafel in je badkamer.

      • En jij misbruikt het als retoriek voor je eigen misplaatse propaganda.

        We hebben het hierbij wel over Russische roulette. Maar je houdt wel van een gokspelletje begrijp ik, waarbij in de westerse wereld onschuldige burgers mogelijk het slachtoffer worden. Ze haten ons Marc! 99.9% van de terroristen bevinden zich wereldwijd onder de moslimgemeenschap. Het is een statistisch gegeven.

        • Je blijft fascistische taal uitslaan Gea. Als jij aan de macht zou zijn dan mocht ik niet eens wat zeggen.

      • De Volkskrant kopt ; 'Hoe een truck de Zweedse utopie aan flarden reed'

        De utopie waarin Marcje nog steeds in gelooft. Dream On!

        Of werk je toevallig in de (asiel)industrie en zie je mij als broodroof? In dat geval valt je opvattingen wel te begrijpen als subjectief.

      • Als je je maatschappij laat dicteren door degenen die hem stuk willen maken dan doe je dus precies wat de terroristen willen bereiken. In jouw maatschappij is er geen ruimte voor andersdenkenden Gea.

  • Afgelopen maandag in Sint Petersburg, vandaag in Stockholm, we hebben nog geen 1% van alle ellende gezien.
    Waarom importeren wij al die problemen in Europa; je kan toch ook helpen in de regio. Een vluchteling in Nederland kost 36.000 Euro per jaar, terwijl een vluchteling in de regio 24 dollar kost. We zouden zoveel meer kunnen doen daar. Verder ons hele sociale stelsel gaat instorten. 70% van alle bijstandsuitkeringen gaat momenteel al naar allochtonen. Ik ben NIET meer bereid om daar belastingen voor te betalen; ik schaam me voor veel arme Groningse families om dit te zeggen, maar ik meen het wel.

    • Mensen zoals jij zijn er onder moslims ook, dat zijn de terroristen en de haat aanjagers. Dat is het zelfde slag, de mensen die hun groep boven alle andere stellen want die anderen dat zijn toch nauwelijks mensen te noemen.

  • Ik ben banger voor de linkse kerk, haar gedachtegoed en haar aanhang in dit land als dat ik ooit voor een beweging als in dit geval Pegida zou kunnen gaan worden.

    Maar zoals eerder aangehaald, des temeer aandacht men aan Pegida geeft, des temeer aanhangers deze zullen gaan kennen.

    • Types zoals mij zouden ze moeten opsluiten in werkkampen om ze een stevige rechtse mentaliteit bij te brengen en leren de moslim te haten. Lukt dat niet dan dood maken of uitzetten naar de moslimwoestijn.

          • Je moet eens leren, niet altijd je mening aan anderen op te leggen met een beledigende ondertoon. Doe gewoon je verhaaltje zoals jij dat ziet, je ideale wereld en laat daarmee ook anderen in hun waarde

          • Je moest een leren je hoofd te gebruiken in plaats van je onderbuik. Waarde heb je trouwens niet dus daar kan ik je ook niet in laten.

      • Het is jouw wereld, jouw hoofd, die je maar al te graag aan anderen wilt opleggen. Als het niet strookt met jouw wereld, dan is het een onderbuik.

Recente berichten

Zonnig en aangenaam weer wordt de komende dagen zo nu en dan onderbroken door (onweers)buien

Flinke perioden met zon worden tot na het komende weekend nu en dan afgewisseld door…

9 uur geleden

Donar verrast met overwinning op Heroes Den Bosch

Donar heeft de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel…

9 uur geleden

Jaar van Anno Smith’ afgesloten met onthulling van mozaïeken picknicktafel in Indische Buurt

Inwoners uit De Hoogte, de Korrewegwijk en de Indische Buurt zijn de afgelopen weken druk…

11 uur geleden

Cultuurfonds en provincie zoeken kandidaten voor Groninger Cultuurprijzen

Personen, instellingen of groepen die een bijzondere impuls geven aan de culturele sector in Groningen,…

11 uur geleden

Deel van Zeeheldenbuurt krijgt geen stempas in de bus

De stempassen voor de Europese Verkiezingen van 6 juni hadden uiterlijk op 9 mei bij…

12 uur geleden

Gemeente roept Stadjers op: houd je katten tot half juli ’s nachts binnen voor de vogeltjes

De gemeente Groningen roept katteneigenaren op om hun huisdier tot halverwege juli 's nachts binnen…

14 uur geleden