Categorieën: Nieuws

“Demonstratie Pegida levert 3680 euro op voor vluchtelingen”

De sponsorloop voor tolerantie, een initiatief van de politieke jongerenorganisaties ROOD en DWARS, heeft 3680 euro opgebracht voor de bed- bad- broodvoorziening. Dat meldt de organisatie.

De actie maakte van de Pegida demonstratie een sponsorloop voor de voorziening voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Groningen. Elke demonstrant van Pegida was 105 euro waard. Ook de FNV en SP Groningen deden een donatie. “Je zou Pegida bijna bedanken dat ze naar Groningen kwamen,” grapte ROOD-woordvoerder Floor Mertens.

Volgens ROOD is Pegida een extreemrechtse organisatie die zich tegen vermeende islamisering en de komst van vluchtelingen keert. De sponsorloop voor tolerantie hield in dat mensen geld konden inzetten per Pegida demonstrant. De deelnemers worden nu benaderd om hun gesponsorde bedrag over te maken zodat de SP-jongeren de cheque kunnen overhandigen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • De SP heeft zelfs de verkiezingen (één zetel ingeleverd) verloren op dit thema. Maar dat deert ze niet schijnbaar.

    • Hallo Dennis
      Dit zijn in iedergeval mensen met verstand en dat kunnen die leeghoofden van pegida niet zeggen,die denken dat de wereld vergaat als je mensen uit hun misère probeert te helpen.
      En die prijs op hun hoofd houd niet in dat ze zoals in het wilde westen dead or alive ingeleverd hoeven worden. Hoop je hier voldoende geïnformeerd te hebben pannenkoek!

    • @Gea Erm, de SP heeft GEWONNEN. Er waren meer stemmen op de SP dan 4 jaar terug, maar door de hoge opkomst toch zetel kwijt.

      • Daar zijn die politieke partijen nogal goed in; een leugenachtig verklaring afgeven op dit verlies, om maar vooral de kern van dit verlies te ontwijken. De PvdA heeft toch immers ook heel veel verloren. Je zult toch de geschiedschrijving van de SP moeten nalezen, om te weten dat het huidig beleid van de SP daartegen indruist.

  • Een prijs op het hoofd van mensen zetten? Walgelijk gewoon! Verschil vanmiddag was ook dat Pegida vreedzaam protesteerde en dat extreem-links weer moest provoceren en geweld moest gebruiken. Sneue mensen zijn dat. De foto zegt ook weer genoeg. Allemaal nog piepjong en zeer naïef over de wereld.

    • Nee dan die jofele Pegidas, die zijn wat ouder, die kunnen zich tenminste die fijne slogans uit de jaren 30 herinneren, "Nederland van vreemde smetten vrij" enzo.
      Dit is ironie, ik zeg het maar even, want humor is extreem-rechts i.h.a. ook vreemd.

  • De SP zijn landverraders geworden. Geven niets meer om de Nederlandse zwakkeren, maar doen alles voor vluchtelingen en willen nog meer vluchtelingen, ten koste van de Nederlandse zwakkeren....

  • Je zou toch verwachten, dat 'links' zijn lesje wel had geleerd met de verkiezingen jl., maar onderwijl gaan ze stug door. Zolang het oervolk slecht gehuisvest is, wachtlijsten ontstaan en in armoede leven kan er nooit enig solidariteit bestaan.

  • Vluchtelingen en het geheel eromheen is business, en een verdien- en bestaansmodel voor vele overheidsinstanties, voor de politiek en duizenden gesubsidieerde partijen. Het grappige is dat grote groepen goedgelovige mensen werkelijk denken dat de verschillende partijen zich pro-deo/belangeloos voor anderen zouden inzetten of ook maar iets zouden voelen voor hun medemens. Grote huizen, luxe auto en vet salaris laten zich echt niet betalen van goedtierenheid.

  • Erg leuke actie van die linkse jongeren. Ze maken een heel wat intelligentere indruk dan dat zielige Pegidagezelschap.

  • Om wat voor ware reden zou Pegida zijn opgericht?

    Boos en hooligan-achtig pagida volk waar bijna niemand zich mee wil identificeren vurses brave en zoetsappige gezichtjes linksvolk die allerhande arme zogenaamde vluchtelingen welkom heten en zich belangeloos inspannen voor misschien wel ex misdadigers of huurmoordenaars? Want niemand kent de werkelijke achtergrond van veel van deze mensen. Naïviteit en goedgelovigheid bij het zoetsappige (links)volk spat er weer eens af.

    En de rest van het geharde links- en rechtsvolk in de top maar zakken vullen, die lachen zich de ballen uit de broek bij het zien van zoveel dwaasheid van beide kampen. En hoe mooi laten mensen zich tegen elkaar uitspelen. Zet er anders ook nog een paar ingehuurde Folkert van de Graaf types tussen en de rapen zijn helemaal gaar.

  • Inderdaad heeft de kleurloze PvdA de verkiezingen gewonnen. Voor afbraak sociale huur moet je bij de VVD zijn, hun stokpaardje. Die rijke mensen partij denkt: "geen huurhuis, dan keup je toch geweun een huis?" :p En ondertussen laat menigeen zich wijsmaken dat de sociale afbraak vooral een probleem is tussen de groepen die daar afhankelijk van zijn. Haal het geld bij de banken die ons bestolen hebben, de malafide directeuren van Vestia, en de rijken (VVD), die nu lachend weglopen. Pak de echte boeven!

    • Kijk aub even verder, dan je neus lang is. De politiek heeft de verantwoordelijkheid over de belichaming van Nederland. De vrijheden, die woningcorporaties alsook de banken kregen komen op conto van de politiek, waardoor het zo fout heeft kunnen gaan. Alsook de faillissementen van grote winkelketens komen op conto van de politiek. De globalisering, waardoor de buitenlandse investeerder de boel heeft kunnen leegzuigen.

  • Geweldige aktie van de Rood- en Dwars jongeren. En ja, Dwars is de jongerenorganisatie van GroenLinks, ook mijn partij, en deze heeft bij de laatste tweede kamer verkiezingen geweldig gewonnen! O, ja, ik ben 68 jaar en bezorgd over het toenemende racisme cq vreemdelingenhaat. Dit leeft dus niet alleen bij fris ogende jongeren.

    • Onvergelijkbaar met de SP. Bij GroenLinks ligt een dergelijk beleid/ideologie opgesloten. Bij de SP is het een totaal andere koers, die ze zijn gaan varen.

      • Maar de SP staat toch ook al jaren voor gelijkwaardigheid van M/V, homo/hetero, gekleurd/niet gekleurd. Wat is nu de reden van irritatie en waarin zijn gaan veranderen?.

        • Gelijkwaardigheid als een binnenlandsbeleid zeker. In de jaren 90 was de SP fervent tegenstander van de massa integratie. Een beleid die de SP nu ter harte neemt en dus averechts. De SP mag zijn handjes nog dichtknijpen. Het had slechter kunnen aflopen. Op het moment, dat de SP het kabinetsstandpunt ging steunen vorig jaar, zag je ook SP in de peiling naar 9 zetels afglijden. Een achterban, dat onvergelijkbaar is met GroenLinks. En daarentegen zeer anders geworteld is.

Recente berichten

Donar incasseert zware nederlaag tegen Filou Oostende

Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…

10 uur geleden

Ongekende thriller bij Telstar: Van Bergen houdt FC Groningen in dying seconds op promotiekoers

In de slotseconden van de wedstrijd ontpopte Thom van Bergen zich tot de held van…

10 uur geleden

Wisselvallig bevrijdingsweekend in aantocht: wolkenvelden, buien en opklaringen

Het komende bevrijdingsweekend wordt er één waarin het weer wat heen en weer zwalkt na…

10 uur geleden

Minder natuur- en bosgebied in Groningen, woningen nemen plaats in

Het aantal natuur- en bosgebieden in Groningen is in de periode 2013-2022 met negentien vierkante…

12 uur geleden

Afgelopen: Van Bergen is de held van Groningen in Velsen-zuid

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen SC Telstar. FC Groningen moet minimaal gelijkspelen om…

12 uur geleden

NAM wil extra schadekosten Groningen niet betalen zonder ‘onderbouwing’

Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…

13 uur geleden