Bijtgrage honden slaan weer toe in Plukbos

nieuws
Foto: Facebook Natuurmonumenten Kardinge

Eén of meer bijtgrage honden hebben een aantal fruitbomen in het Plukbos in recreatiegebied Kardinge vernield. De afgelopen twee jaar ging het ook al diverse keren mis en inmiddels hebben bijna tien fruitbomen onherstelbare schade opgelopen.

De schade werd opgemerkt door boswachter Reiner Hartog van Natuurmonumenten: “Vorig jaar zijn al twee fruitbomen kapot gebeten, het jaar daarvoor ook meerdere en nu is het weer raak. Nu zijn het er drie”, vertelt een teleurgestelde boswachter.

“Uit onderzoek blijkt telkens dat het om hondenbeten gaat. Vorig jaar hebben we in het Edon bos in dit gebied een stafford terrier op heterdaad betrapt. Dat baasje snapte het probleem en daarna gaat het daar goed,” vervolgt Hartog.

Het Plukbos wordt door vrijwilligers onderhouden en is in november 2010 door toenmalig burgemeester Rehwinkel geopend.

Deel dit artikel:

 1. En als ze volkomen opgefokt zijn zien ze jou aan het joggen/hardlopen.
  Verder denken durf ik al niet eens.
  Wanneer komt er eindelijk eens een duidelijke wet: alles wat losloopt en/of zich agressief uit wordt meegenomen om zachtjes te laten inslapen, en de eigenaar een levenslang hondenverbod.
  Eindelijk veilig sporten, wandelen, piknikken (dat is ook onmogelijk zonder hondenbenadering, gadver ).

 2. Neem aan dat de politie dna sporen af heeft genomen.

  Mocht(en) deze hond(en) dieren of mensen aanvallen, dan kan de eigenaar vanwege dit soort training op zijn minst verboden wapenbezit en (poging tot) doodslag ten laste gelegd worden.

  Vijf jaar opbergen zulk volk. Heb je als samenleving helemaal niets aan. Vies laag volk.

 3. Waarom minimaal niet verplicht een muilkorf voor dergelijke idiote honden met soortgelijke bazen? In Spanje zie je honden van een bijtgraag kaliber verplicht gemuilkorft op straat en als het daar kan is het hier toch ook mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *