Bed Bad Brood krijgt 2750 euro van ROOD

Vrijdag overhandigde ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, 2750 euro aan de Bed-, Bad-, Broodvoorziening in Groningen. Het bedrag is bijeengebracht tijdens de loop voor tolerantie. Meer dan driehonderd donateurs en donaties van de FNV en SP Groningen brachten het eindbedrag bij elkaar.

ROOD-woordvoerder Jildou de Jong: “Het is ons gelukt om samen met Groningers te laten zien dat we in een geweldige, tolerante stad wonen. De polarisatie waar Pegida op uit is, krijgt hier geen voet aan de grond. Groningers maakten samen een vuist en lieten zien dat wij voor tolerantie en tegen haat zijn.” De sponsorloop voor tolerantie maakte van de Pegida demonstratie op 9 april op die manier een sponsorloop voor BBB-voorziening in de stad. “. Mensen konden geld inzetten per demonstrant. Elke demonstrant van Pegida was uiteindelijk meer dan honderd euro waard. De actie was een enorm succes. We hebben extreemrechts met hun eigen middelen bestreden.”

De jongeren van ROOD gingen elke dag de straat op voor de sponsorloop. “We gingen de straat op voor de sponsorloop en om met mensen in gesprek te gaan over extreemrechts. Er was ontzettend veel enthousiasme voor de actie”, aldus de Jong.

Deel dit artikel:

  1. Die bed- bad- en brood opvang is schandalig en moet direct gestopt worden. Het is belachelijk dat de gemeente tegen de regels van de regering in gaat. En wie mag dat betalen? Ja de burgers van Groningen! Schande!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *