Aanpak stationsgebied duurt jaar langer

De aanpak van het hoofdstation en de spoorzone duurt een jaar langer dan gepland. Dat komt omdat de verhuizing van het busstation naar de zuidzijde van het station omvangrijker is dan aangenomen.

Ook zijn er archeologische vondsten aangetroffen op de plek bij Haren waar het nieuwe opstelterrein voor treinen komt. Het hoofdstation krijgt onder meer tunnels voor fietsers, voetgangers en bussen. Daarnaast worden perrons verlengd.

Tussen het hoofdstation en station Europapark komt een extra spoor. Het project moet nu in 2022 afgerond zijn.

Deel dit artikel:

 1. Geijkte methode van de beleids- en plannenmakers om grote projecten door te drukken.

  Eerst (doelbewust) het project veel te rooskleurig voorstellen. En wanneer alle politieke akkoordverklaringen binnen zijn en het project onomkeerbaar is geworden, dan is er plots sprake van een ‘nieuw’ inzicht en blijkt het allemaal net iets langer te duren en duurder uit te vallen. En de verantwoordelijken konden dat echt niet zien aankomen. Echt niet.

  Dit toneelstukje kenden we al van de Betuwelijn, maar heren en dames bestuurders worden er maar niet moe van dat tot vervelens toe te blijven herhalen.

 2. Het blijft niet bij 2022.
  Laten we een “prijsvraag” starten om de juiste datum te raden waarop de werkzaamheden zijn afgerond.
  Mijn datum : 28 augustus 2023.

 3. Het is eindeloos. Weer uitstel. Hoe lang duurt het eigenlijk, voordat hier echt iets gebeurt? Net als de Friesenbr├╝cke. Je hoort en ziet niets en er gebeurt niets! Waarom kan dat niet veel sneller en waarom horen wij niets?

 4. Ik liep laatst op het station en zag “volgens mij”.. een Athene noctua .
  Ook zag ik een groepje Passer domesticus rondhuppelen .
  Ik zou zeggen dierenbescherming Nederland ..zorg voor een gedegen onderzoek ter plekke zodat deze “bijna” uitgestorven kleinood niet verloren gaat .
  Dat de geplande werkzaamheden wat vertraging oplopen is geen punt.
  Misschien is er nog tijd om bepaalde zaken wat aan te passen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *