Voorkomen rechtstreekse degradatie grootste zorg Groninger Boys

Foto Merijn Slagter. Groninger Boys - MKV.

Onderin de 2e Klasse K heeft hekkensluiter Groninger Boys zondagmiddag een forse dreun gekregen van MKV’29. De Leeuwarders waren zich een stuk beter bewust van het belang van de degradatieclash en stapten na afloop met een terechte 0-3 zege in de bus. Het was de zoveelste tegenslag voor de formatie van Peter Slijfer, die rechtstreekse handhaving wel op haar buik kan schrijven. Niet rechtstreeks degraderen zal de nieuwe missie van de roodhemden worden.

door Merijn Slagter

‘Haal die slaap eens uit jullie ogen’, bulderde Slijfer over het veld van sportpark West-End na 25 minuten. Die boodschap gaf duidelijk aan hoe de oefenmeester over het spel van zijn ploeg dacht, maar toen was het leed voor Groninger Boys min of meer al geschied. MKV’29 leidde op dat moment al met 0-2. Aanvaller Amin Ait Bihiou schudde na 7 minuten Albert Nout van zich af en tekende na een solo op rechts voor de 0-1 aan. Zijn ploeggenoot René Kalsbeek trof ook de roos: hij mocht na 19 minuten een vrije trap van Gido Boontjes van dichtbij tot doelpunt (0-2) promoveren. Hoewel de Leeuwarders recent vrij eenvoudig tegentreffers incasseerden, hielden ze de rijen tegen Groninger Boys goed gesloten. Slechts een inzet van Mohamet Keita mocht tot kansrijk worden bestempeld, maar hij kon zijn schot geen kracht meegeven.

Discipline

Na de theepauze kwam Groninger Boys goed uit de startblokken, met veel drang naar voren. Dit ging echter met zoveel enthousiasme, dat het verdedigen even werd vergeten. Daardoor werd een lange bal na 52 minuten meteen fataal. Het was niet de eerste keer dat de buitenspelval van Groninger Boys volledig verkeerd uitpakte. Amin Ait Bihiou anticipeerde goed, passeerde de ver uitgekomen doelman Liam Hindriks – wél de beste man aan de zijde van de Groningers – en vond eenvoudig het lege doel: 0-3. De aanvaller van MKV’29 had ook een hattrick op zijn schoen, maar een discutabele penalty mikte hij op de paal. Hoewel Pong Clemencia na een uur een vrije trap op de lat schoot, kon Groninger Boys ook na rust weinig potten breken. Het valt bovendien te bezien of dat in het restant van de competitie nog gaat gebeuren, want de technische staf van de thuisploeg gaf al voor het duel te kennen niet blij te zijn met de matige discipline in de spelersgroep van de Groninger Boys.

Omdat Lemmer vanmiddag met 0-1 verloor van Velocitas 1897, heeft Groninger Boys nog altijd zicht op het ontlopen van rechtstreekse degradatie. Het verschil tussen beide ploegen is twee punten. Op 9 april neemt Lemmer het in eigen huis op tegen Groninger Boys.