Categorieën: Nieuws

Verbouw stadhuis “sober en functioneel”

“Sober en functioneel”. Dat is de mening van de meeste gemeenteraadsleden over de verbouw van het stadhuis aan de Grote Markt. 

Het stadhuis moet aangepast worden omdat het aantal raadszetels van 39 naar 45 gaat. Dat komt, omdat Groningen meer dan 200 duizend inwoners heeft gekregen. Het stadhuis moet er volgens de raadsleden primair zijn voor het besturen van de stad.

Sommige vergaderruimtes zouden wel geschikt gemaakt kunnen worden voor tentoonstellingen of presentaties. De raadsleden willen graag een andere opstelling van de stoelen in de raadszaal, zodat ze elkaar beter kunnen aan kijken.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Maak het wel toekomstproof anders moet je dadelijk twee keer verbouwen uit ongepaste zuinigheid.

  • Afbreken en er ontstaat een mooi groot plein in het centrum waar Groningen behoefte aan heeft.
    Alle activiteiten kunnen vanuit het stadhuis overgebracht worden naar HET MONSTRUM.
    Krijgt dit gedrocht toch nog een paar jaar (een beetje bij elkaar geraapte ) invulling totdat het ook tot opluchting van vele Groningers tegen de vlakte gaat.

  • Een verstandige keuze, verstand komt met de jaren, al zal Schroor dat natuurlijk nooit toegeven, die zal de financiering nu al wel rond hebben, of waren dat woorden van de voormalige Groen (s)link(s)e wethouder, wat was haar naam ook alweer, iets met Dekker. Dat men rept over tentoonstellingsruimtes, zal tegen het zere been zijn van de huidige directeur van het Huis van Niets, wat er momenteel tegenover wordt gebouwd, natuurlijk niet leuk gaat vinden, immers nog meer lege meters aan vloeroppervlak aldaar.

  • Heb het jaren terug al op de site GIC geschreven houd de raadsvergaderingen in het Forum als deze klaar is.
    Het was in de tijd dat Remco Kouwenhoven nog in de raad zat en zich beklaagde dat de mensen zover van de politiek stonden.
    Maak van die raadzaal in het Forum zoiets als de senaat in het oude Rome en ga in toga vergaderen en wedden dat de mensen weer interesse krijgen in de politiek.
    En na de vergadering gaan B&W en raadsleden met het publiek even napraten onder het genot van een drankje en hapje.

    • Zolang men denkt 'het forum' door de strotten van zijn inwoners te moeten duwen, alsook de huidige noordwand, is het vertrouwen in de lokale politiek volledig en voor altijd bijster. Bovendien voel ik een deja vu met '“Sober en functioneel”. Zo werd de nieuwbouw van de sociale dienst destijds ook aangekondigd en opeens voldeed 'de zwarte doos' niet meer. En zie wat er tegenwoordig staat. Functioneel wellicht, maar niet sober. En de uiteindelijke kosten waren plusminus 80 miljoen.

      • Het forum wordt verwelkomd door het merendeel van de Stadjers en en stadskantoor aan het Harm Buiterplein is veel meer dan 'de sociale dienst' Ook het UWV werkplein zit er, ook de loketten parkeren, bouwen en wonen, belastingen en de GKB zitten er.

      • Feitelijk totaal onjuist wat je schrijft met betrekking tot het forum. Er is geen steun. En tot op de dag vandaag nog steeds niet. De steun is zelfs minder geworden, sinds het door de jaren heen alsmaar inzichtelijker werd gemaakt, wat voor rampspoed zich boven de stad hangt. En de 'nieuwbouw van de sociale dienst' was de werktitel in de beleidsnota. Dat handhaaf ik dan maar. Bovendien, genoeg bestaande (lege) gebouwen om deze diensten te huisvesten. Het prefectenhof was zelfs specifiek voor een deel van deze diensten gebouwd.

      • Onzin Otto het is feitelijk correct. Dat jij je negatieve gevoelens wel verbreiden zodat der hele wereld de zelfde depressieve plek is als jouw hoofd is bijzonder ongezond.

  • Amanda Vos,
    al een paar drankjes genuttigd voordat u uw reactie schreef ?
    HET MONSTRUM is binnen een aantal jaren ten dode opgeschreven !

  • Hm. Sober en functioneel, of geen keuzes durven maken.

    Zelfde uitspraak, maar de tweede klopt denk ik beter.

  • Adrien , was is er loos met dat stuk schreef het jaren terug wat uitgebreider al op het GIC en een fractie voorzitter heeft het toen nog wat aangepast gebruikt in de raadsvergadering.

    • Het is al jaren bekend, luchtfietserij rondom HET MONSTRUM is de aanbidders eigen.

  • Stadjers denken mee over aanpak Stadhuis Groningen
    "Groningen heeft drie bureaus benaderd met de vraag al deze scenario’s uit te werken: Architectenbureau Fritz onderzocht de mogelijkheden voor restauratie, IAA Architecten bestudeerde de uitstraling en inrichting van het gebouw en Happel Cornelisse Verhoeven Architecten nam de volledige herinrichting onder de loep."Bron: Cobouw

    Geen enkel architectenbureau met "roots" of vestigingen in het Groningse. Maar stadjers mogen wel meedenken?? Jammer. Ik snap niet dat de Gemeente Groningen met zo'n prachtige opdracht onze eigen lokale economie en ondernemers niet ondersteund.

Recente berichten

Kindervoorstelling ‘Op het spel’ donderdag in première in de Nieuwe Kerk

Corona, klimaat en oorlogen: hoe hou je als jongere hoop in een wereld vol onzekerheden?…

1 uur geleden

Slechtvalken bij Gasunie zijn geringd

De vijf jonge slechtvalken bij de Gasunie zijn vandaag geringd. Dit betekent dat ze vanaf nu…

2 uur geleden

Stuk aluminium valt van gevel De Frontier aan Verlengde Lodewijkstraat

Bij woongebouw de Frontier aan de Verlengde Lodewijkstraat is maandagmiddag een stuk aluminium van de…

3 uur geleden

Code geel in Groningen – KNMI waarschuwt voor pittige regen- en onweersbuien

In de provincie Groningen geldt sinds maandagmiddag 16.00 uur de weerswaarschuwing 'code geel'. Het KNMI…

3 uur geleden

Fietser gewond naar ziekenhuis na botsing in Vinkhuizen

Op de kruising van de Metaallaan en de Goudlaan heeft maandagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen…

3 uur geleden

Spannende tijden voor hockeyers GCHC en GHBS

Het eerste damesteam van hockeyclub GCHC heeft de titel in de eerste klasse D binnen…

4 uur geleden