Tweede competitienederlaag Donar

Donar heeft donderdagavond de tweede competitienederlaag van het seizoen geleden. In Den Bosch was New Heroes veel te sterk: 84-73.

Alleen in het eerste kwart had Donar een voorsprong, die maximaal 10 punten was (7-17). Daarna kwamen de Bosschenaren terug, en met een driepunter in de buzzer zorgde Kees Akerboom voor de tussenstand 23-22. In het tweede kwart liep de thuisploeg verder uit, en bij rust was het 40-35. Na het derde kwart (58-50) werd Donar helemaal overlopen. De maximale voorsprong voor New Heroes was 20 punten, bij 80-60, ruim 2 minuten voor tijd.

Topscorers bij Donar waren Chase Fieler met 24 punten, Lance Jeter met 15 punten en Drago Pasalic met 12 punten. Bij Den Bosch was oud-Donarspeler Maarten Bouwknecht topscorer met 18 punten. Hij schoot onder andere al zijn vier driepuntsschoten raak.

Donar blijft ondanks de nederlaag bovenaan staan in de Dutch Basketball League met 42 punten uit 23 wedstrijden.