Categorieën: Nieuws

Tuin in de Stad schiet lekker op

Tuin in de Stad aan de Tarralaan achter de wijk Vinkhuizen begint vorm te krijgen. Op het terrein komen groentetuinen, kassen, een soort clubgebouw en er is ruimte voor speelmogelijkheden voor kinderen.

Vorig jaar moest Tuin in de Stad verhuizen van een stuk grond aan de Friesestraatweg waar ze al sinds 2009 zaten. Omdat het terrein wordt ontwikkeld voor woningbouw werd gezocht naar een andere plek. Deze werd gevonden op de voormalige vloeivelden van de suikerfabriek.

“Dit geeft veel meer een buitengevoel terwijl we daar echt dicht in de stad zaten”, zegt de enthousiaste Frans Kerver, initiatiefnemer van Tuin in de Stad. Als alles volgens plan verloopt moet het gebouw op het terrein in april of mei klaar zijn en kan volgens Kerver de eerste groente dit voorjaar al worden geoogst.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Kleine reactie,

    Dit zijn niet de voormalige vloeivelden van de Suiker Unie fabriek aan de Van Heemskerckstraat, maar het is zoals de naam ook aangeeft het terrein waar in het verleden de tarra (bietengrond) is heen gebracht.

  • Een doodenge man die Frans Kerver, zoals hij de discussie destijds aan zwengelde mbt het basisinkomen als een verdere verarming van de Groningse samenleving. Het basisinkomen als een vliegwiel was zijn credo. De man heeft geen idee wat eraan schort in Groningen. De man komt oorspronkelijk uit de achterhoek, dus is het ook niet vreemd de wartaal die hij destijds heeft uitgeslagen.

  • Rare kwast, eerst vertelde hij dat de lokatie aan de Friesestraatweg de enige plek was voor Tuin in Stad om te overleven. En nu is Vinkhuizen ineens geweldig.
    Ongeloofwaardige figuur.

  • Tóp hoe onder de bezielende inspiratie van Frans Kerver dit (maatschappelijke) project herrijst. Ik weet zeker dat het niet is meegevallen maar toch zet hij zijn schouders eronder en beweegt anderen dat ook te doen. Ik bewonder Frans' moed en energie voor Tuin in de Stad en voor de mensen die daar graag hun steentje aan bijdragen en voldoening uit halen. Ook zijn inzet voor het (denken over) het basisinkomen (voor iedereen!) waardeer ik zeer. Ik denk dat het basisinkomen (voor iedereen!) een boost zal zijn voor vrijheid van denken en handelen en stigma's zal doen smelten. Erover nadenken helpt al. Petje af voor Frans, hij neemt het voortouw in maatschappelijke discussies.

    • 'de tuin in de stad is slechts een voorloper van de participatiemaatschappij. Als het vakantiegeld straks ervan afgaat zoals politiek Den Haag wil, is dit waar de lokale politiek allang op geanticipeerd heeft. In dat geval rest de moestuintjes om het financiële gat te dichten.

Recente berichten

‘Woensdag zon en bewolking, later in de week buien’

De zon verdwijnt de komende dagen wat uit het beeld. Donderdag en vrijdag gaan bewolkt…

8 uur geleden

Politieke partijen pleiten voor campagne tegen straatintimidatie en website waar meldingen gedaan kunnen worden

Verschillende politieke partijen pleiten voor een campagne tegen straatintimidatie. Ook moet er een website komen…

10 uur geleden

Buurtcamping Lewenborg brengt wijkbewoners samen: “Iedereen is gelijk, het maakt niet uit wie je bent”

Het terrein van stadsboerderij het Boegbeeld in Lewenborg ligt er weer bij alsof er niks…

11 uur geleden

Fietspad Vrijheidsplein vanaf komend weekend weer open

Het fietspad bij het Vrijheidsplein was lange tijd niet bruikbaar maar vanaf komende zaterdag kan…

12 uur geleden

Kop-staartbotsing op westelijke ringweg

Op de westelijke ringweg heeft dinsdagmiddag een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind van…

14 uur geleden

Kind raakt moeder kwijt, agenten schieten te hulp

Agenten hebben er dinsdagmiddag voor gezorgd dat een verdwaald kind herenigd kon worden met diens…

15 uur geleden