Stadspartij onder voorwaarden akkoord met Diftar

nieuws
Foto Ben Guldenaar

De Stadspartij gaat woensdag onder voorwaarden akkoord met Diftar. Dat is het betalen per afvalzak of per kilo afval.

De Stadspartij wil dat Stadjers gratis een aanhanger of bakfiets kunnen huren om grof vuil naar de stort te brengen. Daarnaast moet de gemeente beter communiceren, wanneer er in een wijk een zogeheten milieustraat is waar het grof vuil heen gebracht kan worden. Hierover dient de partij tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in.

Diftar moet het scheiden van afval bevorderen. Maar De Stadspartij vreest net als veel inwoners van Groningen voor meer zwerfvuil en dumpingen van afval.

Het lijkt er op dat woensdag, ongeacht de stemmen van de Stadspartij, een kleine meerderheid tegen Diftar gaat stemmen.

Deel dit artikel:

 1. En denkt de Stadspartij dat je dit met een bakfiets of aanhanger gaat voorkomen? Gaat de Stadspartij de aanhanger of bakfiets dan bezorgen, laden en lossen bij een afvalstation? Denk je nu werkelijk dat je afvaltokkie`s met dit soort ideeën op andere gedachten gaat brengen?Nee, vinden jullie bij de Stadspartij dit zelf ook niet een beetje erg naïef? Stop dan met dit soort onzinnige plannen en steek de nog aanwezige energie in zaken welke er werkelijk toe doen.

 2. De stadspartij is een kneuzen partij? Had even de vloer aangeveefd met dit idiote systeem. Uiteindelijk wordt afval al gscheiden en per afvalzak betalen heeft al helemaal niets met afval acheiden te maken. En als ik goed begrijp was het nota bene de VVD die zich heeft ingezet voor Diftar? VVD haalt hier even stevig links in?…Ze zijn in iedet geval wel weer goed voor het ongedierte dat zich te goed gaat doen aan de toenemende zwerfafval en gedumpte grijze “puten” .

 3. De stadspartij is irrelevant geworden. De relatie tussen grof vuil en diftar bestaat niet. Bijzonder merkwaardig om die twee onderwerpen aan elkaar te verbinden.
  Het dumpen van grof vuil wordt niet beinvloedt door al dan niet invoeren van diftar.

 4. Je bent voor Diftar. Of tegen. Maar kom niet mer dit soort onwerkbare moties, alleen om kool en geit te sparen
  Wat een onzin van die Stadspartij.
  Niet doen die Diftar. Kijk eens hoe studenten hun fietsen overal slordig parkeren – dan weet je meteen hoe ze met huisvuil omgaan als t geld gaat kosten…

 5. Maak gewoon in iedere wijk een inzamelpunt voor grof vuil waar 1 keer per maand op zaterdag de troep kan worden aangeboden. Dat je je grof vuil kwijt kunt betekent natuurlijk niet dat je de vuilniszak niet in de bosjes of in de container van de buren dumpt, omdat dat gratis is zolang je niet betrapt wordt.

 6. Beetje onhandig de publiciteit gezocht van de Stadspartij? Beter had men kunnen zeggen dat alleen met wijzigingen de Diftar steunt.
  Die moties hoeven uiteraard niet aangenomen te worden en wat dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *