Rock Against Racism in Simplon

nieuws

Groningse muzikanten organiseren vrijdag in Simplon een manifestatie onder de titel Rock Against Racism.

Dat refereert aan 1978 toen in Londen muziek werd gebruikt om campagne te voeren tegen de dreiging van extreem rechts. Rock Against Racism bleek een universeel gevoel aan te spreken en wereldwijd gaven artiesten uiting aan hun zorg over racisme.

“Helaas blijft ook in de tegenwoordige tijd het thema actueel. Daarom wordt ook in Groningen deze beweging nieuw leven ingeblazen.” De avond is bedoeld als opstapje naar een groter festival dat de organisatie van Rock Against Racism van plan is te organiseren.

Deel dit artikel:

  1. Prima.

    Maar alleen aandacht voor witte mannen racisme. Of ook aandacht voor (veel heftiger) arabisch racisme, Japans racisme, Hutu racisme etcetera?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *